Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

895.846 bezoekers 182 leden Log in

KIPBLOKJES IN PIKANTE ZOETZUURSAUS


INGREDIËNTEN:

2 GROTE KIPFILETS,1 EI, MAIZENA, PEPER, ZOUT, SNUIFJE CAYENNEPEPER,OLIE OM IN TE FRITUREN, GROTE WOKPAN, VOOR DE SAUS, 1 DL.WITTE AZIJN, 2 DL. WATER, 4 HEEL GROTE EETLEPELS BRUINE SUIKER, ½ THEELEPEL PIMENT, 1 RODE PAPRIKA, 1 KLEIN BLIKJE ANANAS, UITGELEKT, 1 BLIKJE FRUITCOCKTAILVRUCHTJES, OOK GOED UITGELEKT, 2 EETLEPELS GEMBERSIROOP, een uitgeperst teentje knoflook.

JE SNIJDT DE KIP IN HAPKLARE BROKKEN, ZE WORDEN NOG IETS GROTER OMDAT ZE EEN "JASJE" KRIJGEN.

KLOP HET EI MET DE KRUIDEN EN MAAK MET DE MAIZENA EEN MOOI PAPJE, DOE DE KIPBLOKJES DAAR IN VOORZICHTIG MET EEN HOUTEN SPATEL DOOR ELKAAR DOEN, EN ZET EVEN WEG.

VERWARM DE OLIE OM TE FRITUREN, EN KOOK DE RIJST

DOE IN EEN PAN DE AZIJN, HET WATER, DE GEMBERSIROOP EN DE BRUINE SUIKER MET PIMENT, AAN DE KOOK BRENGEN, GOED DOOR ROEREN, MAAK MET 1 LEPEL MAIZENA EN EEN BEETJE WATER EEN KLEIN PAPJE EN BINDT DAAR DE SAUS MEE, DIE WORDT DAN DIK EN STROPERIG.

GAAR IN WAT OLIE DE REEPJES PAPRIKA, DOE DIE IN DE SAUS, EN VERWARM DE GOED UITGELEKTE VRUCHTEN EVEN IN DE MAGNETRON EN DIE GAAN DAN OOK IN DE SAUS.

FRITUUR DE KIPBLOKJES, NIET TE VEEL TEGELIJK, MET EEN VORK ÉÉN VOOR ÉÉN IN DE PAN LATEN GLIJDEN, MET EEN SCHUIMSPAAN ERUIT HALEN ZO GAUW DE KIP GAAR IS EN DE BUITENKANT GOUDBRUIN, EVEN OP  KEUKENPAPIER LATEN UITLEKKEN, ONDERTUSSEN DE VOLGENDE LADING IN DE WOK, EN DAN DE KIP BIJ DE SAUS DOEN, HET MOET DAN EVEN GOED INTREKKEN, DE SMAAK VAN DE SAUS MOET DE KANS KRIJGEN IN HET JASJE TE DRINGEN.

JE KUNT ER EVENTUEEL NOG EEN LEPEL ZOETZURE ZILVERUITJES DOORHEEN DOEN, DAT IS NAAR EIGEN SMAAK. 

OPDIENEN MET DE RIJST.

EET SMAKELIJK.  

Omhoog