Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.256 bezoekers 182 leden Log in

KRAB QUICHE


 

INGREDIËNTEN VOOR 2 QUICHES:

1 PAK KOOPMANSMIX VOOR QUICHE NATUREL, 50 GR.MARGARINE, IK NEEM BLUE BAND, ½ DL. WATER, 400 GRAM SUREMI KRAB, CHUNKS, HAAL IK BIJ DE PLAATSELIJKE VISBOER, 1½ DL, ROOM, 3 EIEREN, ZAKJE BIESLOOK, BIJ A.H. OF ZOALS IK, LEKKER KNIPPEN UIT EIGEN TUIN, ZE GROEIT ALWEER, WAT PANEERMEEL, PEPER EN ZOUT, 250 gr. oude kaas, smeuïg EN EEN KLEIN GESNIPPERDE UI, GEFRUIT IN WAT OLIE .

NIET VERGETEN DE VORMEN VAN DE QUICHES IN TE VETTEN.

MAAK DE BODEM ZOALS OP HET PAK STAAT, NEEM DE HELFT VAN HET DEEG BEKLEED EEN QUICHE VORM, AARDEWERK, MET HET DEEG, JE KUNT HET DEEG OP EEN MET BLOEMBESTOVEN PLANK UITROLLEN EN DAN DE VORM ERMEE BEKLEDEN.

PRIK MET EEN VORK ALLEMAAL GAATJES IN DE BODEM EN STROOI ER WAT PANEERMEEL OVER, NIET TE DIK, DUNNETJES,

SCHEUR DE KRAB IN STUKJES EN LEG OP DE VORM, GEBRUIK  DE HELFT KRAB VOOR ÉÉN QUICHE,KLOP DE EIEREN MET DE ROOM EN DE INHOUD VAN HET ZAKJE SAUSMIX,  DOE ER WAT PEPER EN ZOUT DOOR,  EN DE BIESLOOK.

STROOI DE HELFT VAN DE KAAS OVER DE KRAB EN GIET ERDE HELFT VAN DE EIEREN MET ROOM EN BIESLOOK OVERHEEN.

ZET HET GEHEEL IN EEN VOORVERWARMDE OVEN, ZIE DE VERPAKKING VAN DE MIX EN BAK IN ONGEVEER 35 À 45 MINUTEN DE QUICHE. NA 30 MINUTEN GA JE KIJKEN, DE QUICHE MOET GEBRUIND ZIJN, MAAR NIET ZWART, HOU HET IN DE GATEN, WANT IEDERE OVEN IS ANDERS.

JE KUNT DE QUICHE WARM ETEN OF KOUD, ALS BORRELHAPJE , MET EEN FRISSE SALADE OF BIJ DE PAASBRUNCH, JE KUNT 'M GEWOON IN PUNTEN SNIJDEN.

JE KUNT HET BESTE DE QUICHE ALS HIJ NOG WARM IS OP EEN BORD STORTEN, EEN BORD OVER DE QUICHE, DAN OMKEREN, EEN ANDER BORD EROP EN WEER OMKEREN, LEUK IS ALS JE ER EEN PAPIEREN KANTEN RAND ONDER LEGT HIJ PLAKT DAN NIET AAN HET BORD EN HET ZIET ER GEZELLIG UIT.

MAAK DE VORM SCHOON EN MAAK DE 2DE HETZELFDE, HEB JE 2 AARDEWERK QUICHE VORMEN, DAN MAAK JE ZE TEGELIJKERTIJD EN ZET ZE SAMEN IN DE OVEN.

EET SMAKELIJK

Omhoog