Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.512 bezoekers 182 leden Log in

THAISE KIPREEPJES MET MADRASKERRIE


banaan precies goed om te bakkenTHAISE KIPREEPJES MET KERRIE

 

ingrediënten: 300 gram thaise kipreepjes, ik haal ze bij de lidl, 3 eetlepels madraskerrie, van de markt,¼ l. room, scheutje witte wijn, bosje lente uitjes, 1 rode paprika, 4 tenen knoflook, 1 ui, wat allesbinder, en basmati rijst, olie om te wokken, milde olijfolie b.v. en 2 bananen met bruine spikkels, dan zijn ze precies goed om te bakken, wat olie om te bakken, meestal zijn ze nog wat groen, koop ze dan 4 dagen vantevoren, dan zijn ze ongeveer goed.

kook de rijst zoals op de verpakking staat, als het klaar is, goed omroeren en nog even onder de deksel laten staan.

doe de olie in de pan, ongeveer 4 eetlepels, als ze warm genoeg is de kipreepjes erbij, die eerst gaarbakken, de reepjes eruit, scheppen en de ui in ringen en de knoflook in plakjes fruiten, met de kerrie, die moet lekker meebakken om de smaak tot zijn recht te laten komen.

doe er de paprika in reepjes bij, alles goed laten garen, de kipreepjes weer toevoegen, en de wijn,verwarmd , de room, verwarmd in de magnetron, de lente uitjes in stukjes van 1 cm snijden en erbij voegen, goed doorroeren met houten lepel, indien nodig nog even binden met wat allesbinder.

serveren met gebakken banaan, je snijdt de bananen in de lengte door en verwarm de olie in een anti aanbakpan, de bananen op een zacht vuurtje bakken, tot ze lichtbruin zijn, zie foto.gebakken banaangebakken banaanbanaan precies goed om te bakken

doe de rijst op het bord, maak een kuiltje voor de kipreepjes met de kerriesaus, en leg 2 halve bananen voorzichtig langs de kant op de rijst.

als smaakmakertjes kun je er de rijsttafelmix bij serveren, die bestaat uit 4 verschillende soorten, in één doosje, ik neem er een koffielepel van alle vier bij, gewoon erover strooien.

ik haal de rijsttafelmix bij de lidl of albert heyn.

EET SMAKELIJK

 

 

 

Omhoog