Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.250 bezoekers 182 leden Log in

VALENTIJNSDINER


 

 

VALENTIJNSDINER :

 

"GEGRATINEERDE OESTERS"

ingrediënten voor het voorgerecht: voor 2 personen 6 wilde oesters, een stukje verse gemberwortel, 8 cm prei, het lichtgroene deel, 1 theelepeltje ketjap manis, 2 theelepeltjes oestersaus, olie, vers geraspte parmezaanse kaas.

maak de oesters open, de sluitspier doorsnijden, de oesters eruit nemen, rasp een heel klein beetje verse gemberwortel, snijd de prei heel klein, eerst in de lengte en dan in de breedte, verwarm de olie in een anti aanbakpan, als de olie warm is doe je de oesters erin, blijven bewegen , met de pan, de ketjap en de oestersaus erbij, de gemberwortel en de prei, en goed door elkaar schudden, het is zo gaar, als je het te lang bakt, worden de oesters taai, dus pas op.

doe 1 oester in een schelp met wat van de saus en prei, strooi er wat parmezaanse kaas over en zet even onder de grill, blijf erbij, zodat het niet gaat verbranden, lichtbruin moeten ze zijn. direct opdienen.


 

Voor het hoofdgerecht raad ik een luchtige omelet met suremi krab aan

 

OMELET MET KRAB

ingrediënten voor het hoofdgerecht:

1 pakje surimi krab, imitatie, de chunks, niet de staafjes, die zijn droog, ik haal ze bij de plaatselijke viswinkel, uit de diepvries een pakje weegt 200 gr., 4 eieren, 1/8 room, 1 ui, 1 rode paprika, olie en peper en zout, en wat lente uitjes.

de ui schoonmaken en in stukken snijden, niet te klein, de paprika ontdoen van de zaadlijsten en in hapklare brokken snijden, de  olie verwarmen, de ui en de paprika er in doen en laten garen, als het gaar is de in stukken gescheurde krab erbij en de in stukken van een cm gesneden lente ui er in, nog even laten verwarmen en op een diep bord bewaren.

de eieren met de room, peper en zout goed kloppen, in de anti aanbakpan olie verwarmen en het eiermengsel in de pan doen, je kunt eventueel het in tweeën doen, de helft erin, even een pietsie laten stollen dan de helft van het krabmengsel er in en om en om gaan gooien zodat de vulling in het midden komt en je een halve omelet overhoudt, de omelet wordt zo lekker luchtig, op een verwarmde schaal storten en de volgende maken, de schaal even in de oven bewaren, de 2de omelet op de schaal storten en in een licht verwarmde oven  bewaren tot het opdienen.

serveren met een lekkere frisse tomaten salade.

 

het nagerecht is natuurlijk ook weer helemaal in de stijl van VALENTIJN

VALENTIJNSDESSERT: CHOCOLADE FONDUE MET AARDBEIEN

ingredïënten voor het nagerecht:

een pakje repen melkchocolade met kleine stukjes hazelnoot, ik neem altijd van a.h., wat room, een flinke scheut grand marnier, en een bakje aardbeien.

laat de chocolade smelten in een bodempje room met de grand marnier, heel voorzichtig niet laten branden, alleen smelten, al roerend, doe dit in een ovenvast bakje en zet het op een theelichtje, of nog beter, misschien heb je een chocoladefonduestelletje, deze zijn heel voordelig te krijgen, of vraag in je omgeving of je er eentje kunt lenen.

zet op tafel neem ieder een schoteltje aardbeien een fonduevorkje en doop in de chocolade, dit is echt smullen en heel gezellig om te doen.

IK WENS JULLIE ALLEMAAL EEN HEEL FIJNE VALENTIJNSDAG. 

 

Omhoog