Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.590 bezoekers 182 leden Log in

RUNDVLEES MET EEN INDISCH TINTJE


RUNDVLEES MET EEN INDISCH TINTJE 

 

INGREDIËNTEN:

8OO GRAM RIBRUNDERLAPPEN, ZO MAGER MOGELIJK, 2 VOLLE EETLEPELS SAMBAL BADJAK, 3 EETLEPELS KETJAP MANIS, EEN ½ THEELEPEL DJINTEN, ½ T.L. LAOS, ½ T.L.BOEMBOE SATÉ, ½ T.L. SEREHPOEDER, ½ T.L. KETOEMBAR, 3 TEENTJES KNOFLOOK, 6 EETLEPELS OLIE, MILE3 OLIJFOLIE OF ZONNEBLOEMOLIE, 3 UIEN, 2 VOLLE EETLEPELS PINDAKAAS MET NOOTJES

 

DE KRUIDEN, SAMBAL , KETJAP EN GEPERSTE KNOFLOOK GOED MENGEN EN HET VLEES IN BLOKJES SNIJDEN EN DOOR HET KRUIDENMENGSEL DOEN, IN EEN AFGESLOTEN DOOS IN DE KOELKAST EEN UURTJE OF 2 IN LATEN TREKKEN.

IN EEN GIETIJZEREN BRAADPAN 4 EETLEPELS OLIE HEET LATEN WORDEN EN HET VLEES OM EN OM LATEN BRUINEN, ONDERTUSSEN IN EEN BAKPAN 2 EETLEPELS OLIE VERWARMEN EN DE  IN HALVE RINGEN GESNEDEN UIEN LATEN FRUITEN, LICHTBRUIN.

ALS DE UIEN GOED ZIJN BIJ HET VLEES DOEN EN LIEFST OP EEN SUDDERPITJE OF EEN PETROLEUMSTELLETJE ZETTEN EN EEN UURTJE OF 4 LEKKER LATEN SUDDEREN, PROEF OF HET VLEES LEKKER GAAR IS, ANDERS GEWOON NOG EVEN DOOR LATEN SUDDEREN.

ALS HET VLEES KLAAR IS BINDEN MET 2 VOLLE EETLEPELS PINDAKAAS, MET EEN HOUTEN LEPEL GOED DOORROEREN, DAN IS HET GERECHT KLAAR.

SERVEREN MET EEN LEKKERE BASMATIRIJST, DEZE RIJST HEEFT EEN MOOIE LANGE KORREL EN EEN GOEDE SMAAK.

VEEL SUPERMARKTEN VERKOPEN MOMENTEEL RIJSTTAFELMIX, DIT ZIJN DOORZICHTIGE BAKJES MET EEN VIERVAKSVERDELING, EN DIT IS ECHT HEEL LEKKER BIJ DIT GERECHT, ALS JE HET GERECHT MET DE RIJST OP JE BORD SCHEPT, DOE JE ER VAN ALLE 4 EEN LEPELTJE OVERHEEN, SMULLEN MAAR.

OOK EEN FRISSE KOMKOMMERSALADE ZAL HIER LEKKER BIJ SMAKEN

  

Omhoog