Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.327 bezoekers 182 leden Log in

PAPRIKASOEP met TOMATEN


overheerlijke soep met paprika en tomaten

INGREDIËNTEN:

4 grote rode paprika's, zijn ze wat kleiner, dan neem je er gewoon meer, 6 grote trostomaten, 1 pak gezeefde tomaten, vegeta of bouillonpoeder,

¼ slagroom, 15 gram peterselie, zakjes van a.h. bevatten 30 gram, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 5 eetlepels chiliknoflookolie, enkele lepels vers geraspte oude kaas.

 

de paprika's wassen, van de zaadlijsten ontdoen en in stukken snijden, de ui snipperen en de knoflook pletten, een wokpan op het vuur zetten, de chiliknoflookolie verwarmen en de stukken paprika, ui en knoflook langzaam laten fruiten, laten garen, niet te hard laten gaan, zachtjes sudderen.

ondertussen de tomaten ontvellen, inkruisen en 1 á 2 minuten in kokend water leggen, de harde stukken eruit halen en in de pan doen, doe er 1 liter heet water bij en 4 á 5 jamlepels vegeta of bouillonpoeder, even zelf proeven hoeveel je er bij wilt doen, de één eet wat pkanter dan de ander.

ongeveer een uurtje laten sudderen.

alles wat laten afkoelen tot lauwwarm, dan brand je je handen niet en door een roerzeef doen, tot er alleen nog de velletjes van de paprika in de zeef zitten.

de room bij de soep voegen, de peterselie fijnhakken en in de soep doen,  en het pak gezeefde tomaten er in doen, verwarmen, niet meer koken vanwege de room, en in de koppen schenken, serveren met wat kaas erover en soepstengels of vers stokbrood.

EET SMAKELIJK

Omhoog