Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.274 bezoekers 182 leden Log in

SEMOER DAGING


SEMOER DAGING een recept uit INDONESIË 

INGREDIËNTEN:

500 gram mals rundvlees, 3 eetlepels vloeibare tamarinde, 1 ui, fijn gesneden, 1 teentje knoflook, geperst, 1 theelepel sambal manis, 2 eetlepels ketjap manis, ½ theelepel nootmuskaat, liefst vers geraspt, peper en zout. enkele eetlepels olie en een ¼ l. water.

 

wrijf het vlees in met de tamarinde en laat dit een paar uur inwerken.

dep het vlees dan droog en snijd het in plakjes van ongeveer 1 cm dik. bestrooi het vlees met peper en zout en de nootmuskaat.

maak de ui schoon en snipper 'm fijn. fruit de ui en de knoflook even aan in wat hete olie en laat de sambal een minuut meebakken.

voeg dan de plakken vlees toe en bak deze aan weerzijde bruin.

giet de ketjap erbij en ¼ l. water.

zet het vuur laag en laat het vlees ca. een ½ uur sudderen of tot het gaar is, dat kan van het ene vlees tot het andere toch wel schelen.

SELAMAT MAKAN = LEKKER ETEN.

DIT IS EEN RECEPT VAN DINY VAN ALPHEN

Omhoog