Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.326 bezoekers 182 leden Log in

ROSEVAL AARDAPPELTJES MET ROOM EN PARMEZAANSE KAAS


ROSEVAL AARDAPPELTJES MET ROOM EN PARMEZAANSE KAAS

ingrediënten: 1 kg. rosevalaardappelen, schoongeboend, ongeschild, 2 flesje kookroom, 100 gram versgeraspte parmezaanse kaas, 2 grote tenen knoflook, een snufje cayennepeper, zeezout

 

de aardappelen  in de lengte doorsnijden en dan in een soort driehoekige grove vlaamse frieten snijden, zijn de aardappelen erg groot, dan nog één keer doormidden snijden

even opzetten met wat zout en 3 minuten laten koken, dan afgieten en af laten koelen.

roer de room met de kaas, het zout, de uitgeperste knoflook en het snufje cayennepeper door elkaar.

als de aardappelen afgekoeld zijn doe je ze in een ovenvaste schaal en roer dan voorzichtig het roomkaasmengsel door de aardappelen. doe er een aluminiumfolie vel overheen en zet tot gebruik in de koelkast.

dit kun je de ochtend van je diner klaarmaken.

een uurtje voor het eten zet je de schaal met het aluminiumfolie er omheen in de oven op ongeveer 190 graden, een minuut of 20, dan kan het folie er af, zet het weer terug in de oven en schep het om de 10 minuten voorzichtig om en om.

wacht tot het vocht bijna verdwenen is en dan is de schotel klaar om geserveerd te worden. je kunt er als je dat lekker vindt nog wat versgeknipte bieslook over doen.

EET SMAKELIJK

ik heb nu nog een simpele versie, de roseval aardappeltjes die ik nu kan krijgen zijn zeer klein, één keer doorsnijden maakt al hapklare brokken, ik was en boen ze, zo gebeurd want ze zijn al heel schoon, dan kook ik ze ongeveer 20 minuten, ze zijn dan gaar.

dit kun je de avond ervoor doen, de dag zelf snijdt je ze één keer door, mits je ook kleintjes hebt, 

dan gaan ze met ¼ room en een flinke teen of 2 knoflook, uitgeperst, en de parmezaanse kaas, die koop ik dan geraspt, en was gemalen zeezout in een glazen schaaltje met deksel, ook glas, en dan de oven in, ook ongeveer 180/190 graden.

na een kwartiertje doe ik de deksel er af en laat nog even wat vocht verdampen, wel even omscheppen.

dit is wat makkelijker en hoeft minder lang in de oven, en je aardappeltjes zijn altijd gaar.

Omhoog