Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.328 bezoekers 182 leden Log in

VARKENSFILET IN ITALIAANSE KRUIDENMIX


VARKENSFILET IN ITALIAANSE KRUIDENMIX 

 

 

VARKENSFILET in KRUIDENMARINADE

 

ingrediënten:

750 gram mooie varkensfilet, 1 pakje croma, 1 pakje italiaanse kruidenmix van daregal, diepvriesvak a.h., enkele teentjes knoflook, enkele lepels chiliknoflookolie, 2½ jamlepel vegeta, allesbinder, 1/8 room.

maak een papje van ongeveer 4 à 5 eetlepels chiliknoflookolie, 2/3 van het pakje italiaanse kruidenmix en 1½ jamlepel vegeta.

daarna maak je in de bovenzijde zo'n 20 sneetjes met de punt van een aardappelschilmesje ongeveer 2 cm diep.

maak plakjes van de knoflook en stop die plakjes in de sneetjes.

smeer de varkensfilet in met het papje kruidenmix, zie afbeelding, lekker dik alles erop.

stijf inpakken met huishoudfolie, en dan in een hersluitbaar diepvrieszak in de koelkast bewaren, ongeveer 2 uur, dan trekt alles lekker in het vlees.

na 2 uur het vlees uit de koelkast halen, in een braadpan liefst gietijzer, de croma laten bruinen, en als de boter goed is, het vlees er in doen, en rondom bruin laten bakken, zie afbeelding 2, daarna met de deksel er op , op een spaarbrander laten sudderen, ongeveer een klein uurtje, af en toe omdraaien, zorg dat het niet gaat branden, het moet bruin worden, niet zwart.

dan uit de pan halen, en in plakken snijden, met een scherp vleesmes.

de jus afblussen met 2½ dl warm water met 1 jamlepel vegeta, binden met wat allesbinder, dan nog wat warme room toevoegen, als het gaat schiften, dan nog wat warm water erbij doen, roeren met een garde, tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt, het vlees er weer in doen, en de saus nog lekker even in het vlees laten trekken.

 

 

Omhoog