Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.324 bezoekers 182 leden Log in

OCTOPUS/ZEEVRUCHTENSALADE


OCTOPUS/ZEEVRUCHTENSALADE

INGREDIËNTEN: een zak zeevruchten uit de diepvries,500 gr.ik haal ze bij a.h., 500 gr.octopus, je kunt ze bij de vishandel kant en klaar uit de diepvries kopen, of verse, dan moet je de octopus een uur laten koken gewoon in water, en doe er een kurk van een wijnfles in, dit maakt de octopus minder taai, 3 vlees tomaten, een halve komkommer, een ui, een flinke plak feta, olijven, ontpit, voor het zicht is het leuk als je groene en zwarte neemt, 4 eetlepels rode wijnazijn en 4 eetlepels olijfolie.

de zeevruchten en de octopus laten ontdooien, als ze uit de diepvries komt is ze al gekookt, kijk nog even voor de zekerheid op de verpakking.

de tomaten en de komkommer van de zaadjes ontdoen en in kleine blokjes snijden, de ui snipperen, en de feta in kleine blokjes snijden.

gewoon alles door elkaar mengen, ook de olie en azijn, en zeker 2 uur in de koelkast laten intrekken.

dit is een flinke salade, als je het als voorgerecht gebruikt, geserveerd met heerlijk vers stokbrood, dan eten daar 6 tot 8 mensen van.

wil je voor minder mensen salade maken, halveer je gewoon de hoeveelheden.

heerlijk met een glaasje wijn in de tuin en dan natuurlijk wachten op de zon, het wordt echt nog wel een keer mooi weer.

deze salade heb ik bij mijn beste vriendin  Ajsa gegeten, en we hebben gesmuld.

lust je geen octopus, of de visite niet, vervang dan de octopus door grote gepelde garnalen, een zak van 500 gr. uit de diepvries, tijgergarnalen, half laten ontdooien, pellen en in wat chiliknoflookolie bakken, 10 minuten is lang zat, zorg dat het vocht snel verdampt, dus op een zeer hoog vuur, en blijven omgooien.

af laten koelen en dan door de salade doen met de zeevruchten en de andere ingrediënten.

SMULLEN.

Omhoog