Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.328 bezoekers 182 leden Log in

AARDAPPEL-GROENTENSCHOTEL


AARDAPPEL-GROENTESCHOTEL

iingrediënten: 200 gr ontbijtspek aan een stukje, chiliknoflookolie, olijfolie, 3 teentjes knoflook, ½ zakje sjalotjes, ½ rode paprika,½ groene paprika, ½ gele paprika, 1 aubergine, 1 kilo vastkokende aardappelen, mogen ook krieltjes zijn, ½ zakje lente-uitjes, 1½ jamlepel vegeta.

snijd de spek in dunne reepjes en bak deze in ongeveer 4 eetlepels chiliknoflookolie, ondertussen schil je de aardappelen en snijd ze in dobbelsteentjes, was ze droog ze en doe bij de spekjes, voorzichtig omroeren en op vol vuur laten bakken, na ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje met een deksel erop laten garen. doe er indien nodig nog wat olijfolie bij

maak de sjalotjes schoon en snijd ze in vieren of zessen als ze groot zijn en snipper de knoflook, doe het bij de aardappelen en spek en gooi voorzichtig om en om, was de aubergine en snijd ook deze in dobbelsteentjes, ook in de pan, de paprika in reepjes, en hup ook erbij, nog een 10 minuten de deksel er op en dan verder zonder deksel om en om gooien in de pan, de vegeta kan er ook bij, heb je die niet dan met peper en zout en eventueel bouillonpoeder op smaak maken.

als het gaar is kun je het laten staan tot je gaat eten, kan enkele uren vooraf gemaakt worden vlak voor je gaat eten doe je er de klein gesneden lente uitjes er bij doen.

je kunt hier gegrild vlees bij geven en eventueel nog een tomatensalade, ook natuurlijk heerlijk bij vlees van de barbecue.

eet smakelijk

dit recept is speciaal gemaakt voor de zomertour van de ochtendmix vanaf locatie met marcel willemse en petra van herpen 

Omhoog