Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.257 bezoekers 182 leden Log in

GEVULD STOKBROOD VAN INGRID


gevuld stokbrood van Ingrid, één van onze leden.

ingrediénten:

verse of afbakstokbroden, als het afbakbroden zijn, neem dan met kruidenboter,bolletje knoflook, kaas belegen of cheddar, tomaten, paprika, rood en boter, liefst magarine.

als je stokbroden met kruidenboter neemt, hoef je niet de knoflookboter te maken, en de stokbroden zijn dan al ingesneden.

snijd de stokbroden in, zodat de bodem aan elkaar blijft zitten, dus in sneetjes maar dan niet helemaal door.

?smelt de boter en doe er wat teentjes knoflook in persen, laat langzaam garen, niet bruin laten worden.

als het klaar is doe je tussen elk sneetje wat boter met knoflook, doe er dan om en om de kaas, tomaat en paprika , je kunt de paprika eventueel van te voren nog wat laten garen in wat chiliknoflookolie in een bakpan.

leg over de bovenkant ook nog wat plakjes tomaat, reepjes paprika en plakjes kaas en zet de stokbroden in een goed voorverwarmde oven en bak af op ongeveer 220 graden, in 12 tot 15 minuten, kijk even want iedere over is anders, het brood is goed als de kaas bovenop goed gesmolten is, leg onder de broden even alluminiumfolie anders druipt de kaas in de oven, en gaat het stinken.

voor grote eters die er hun maaltijd mee moeten doen rekent ingrid 1 stokbrood per persoon, voor kleinere eters zal dit een halve zijn.

Omhoog