Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.327 bezoekers 182 leden Log in

KRABBEPOTEN MET COCKTAILSAUS


KRABBEPOTEN MET COCKTAILSAUS

per persoon 2 krabbepoten, water om in te koken, 2 laurierblaadjes, een eetlepel  peperkorrels, zout, en de schil van een ½ citroen, even met de dunschiller, mayonaise, scharrel, whisky, hotketchup van heinz, snufje cayennepeper, wat citroensap en wat room.

doe de poten in een pan water, zodat ze net onder staan, doe er de laurierblaadjes, peperkorrel, zout en citroenschillen bij.

en laat ze 15 tot 20 minuten koken, haal de poten uit de pan, en laat ze op een bord afkoelen.

maak de cocktailsaus van de scharrelmayonaise van calvé, een scheutje whisky, een scheutje room, de hotketchup ongeveer de helft van de mayonaise, een snufje cayennepeper en wat citroensap, gebruik je eigen smaak hiervoor, proef en kijk of je er nog iets bij zult doen, b.v. nog een scheutje whisky of sap of room, maak het naar je eigen smaak.

serveer de poten b.v. zoals hierboven met verse toost, en vergeet niet, je hebt absoluut een notenkraker nodig, of een hamer, maar daar moet je mee oppassen, zorg dat je de schaal wel breekt maar niet vergruisd, anders zitten er allemaal stukjes schaal in je krab en dat is zonde. ook krab of kreeftenvorkjes zijn onmisbaar om het vlees van de krab uit alle hoekjes en gaatjes te halen, geef er ook nog een lepeltje bij, om de krab met de saus op te eten.

dit is niet iets wat je netjes kunt eten, dit is bourgondisch eten, lekker met de vingers, het wordt wat kruimelig, maar dat is alleen maar leuk.

EET SMAKELIJK.

Omhoog