Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

870.983 bezoekers 182 leden Log in

Omelet met rijst*


Omelet met rijst

ingrediënten:

6 eieren, 1/8 slagroom, vegeta, zout en peper, piri-piri, 2 paprika's, 1 grote zoete ui, of 2 kleine, 1 grote prei, 4 eetlepels milde olijfolie, 1 teentje knoflook, 250 gram diepvries suremi krab chunks, geen staafjes, geen verse in bakje, die is wat droog, en komt de smaak niet ten goede. vroeger was dit verkrijgbaar bij AH, tegenwoordig moet ik het bij de viswinkel halen.

snij de paprika's in hapklare brokken, een beetje ongelijk mag, en bak ze op een zacht vuurtje in 2 eetlepels milde olijfolie beetgaar, en voeg er dan de in stukken van ± 1½ cm gesneden ui bij, zorg dat tijdens het bakken, weer op een zacht vuurtje, de rokken van de ui loslaten, roer zacht om met een houten spatel. snij de prei 2 maal in de lengte en verwijder ± 10 cm aan beide zijden, het overige lichtgroene deel van de prei snij je in schuine stukken van ± 2 cm. als de paprika en ui gaar zijn, de goedgewassen prei en de in stukken gescheurde krab toevoegen, deze hoeven maar even mee opgewarmd worden. Doe alles in een schaal, en begin met de omelet, breek de eieren in een schaal, en doe er de room, kruiden en een uitgeperst teentje knoflook bij, je moet zelf kijken hoeveel kruiden, de één houdt van pittig , de ander niet, klop alles met een garde goed door elkaar, en doe een eetlepel milde olijfolie in een anti-aanbakpan, en doe daar de helft van de omelet in, voorzichtig rond draaien tot de bodem van de pan bedekt is, doe er dan de helft van het groente-krabmengsel in en verdeel alles goed over heel de pan. als het eimengsel begint te stollen, gooi dan voorzichtig de omelet om, zodat hij dubbelklapt, op een zacht vuurtje laten garen, en weer omgooien. niet te lang laten bakken, dan wordt de omelet droog, maar wel lang genoeg, zodat het ei gestold is, i.v.m. samonella. Serveel deze omelet met rijst, b.v. half pandan half notenrijst of met tomatenrijst, zie het recept op deze site. en voor Jeannine, laat de krab weg, en je hebt weer een vegetarisch gerecht. veel succes en eet smakelijk

Omhoog