Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.327 bezoekers 182 leden Log in

GOULASH van OMA


GOULASH van OMA

ingrediënten:

800 gr.riblappen, 50 gr. croma, flinke scheut chiliknoflookolie, heel bolletje verse knoflook,zakje sweet bites, kleine oranje puntpaprika's,  3 uien, halve theelepel cayennepeper, 2 zakjes goulashkruiden van knorr, 1 of ½ spaanse peper.

snij de riblappen in hapklare brokken, laat de croma even bruin worden, een flinke scheut chiliknoflookolie erbij en dan het vlees,

goed omroeren met een houten lepel en laten bruinen. de knoflook, daar haal je de buitenste 2 schillen af en ongeveer 1 cm van het uiteinde, de steel, en haal het kroontje eraf en snij het fijn, met schil en al, die zijn nog lekker vers, veel lekkerder dan de gedroogde.

snij de uien in grove stukken, niet snipperen, en doe ze met de knoflook bij het vlees.

de spaanse peper fijn knippen, ik doe dat altijd met een schaar, je hoeft dan met je vingers niet aan de spaanse peper te zitten, dit ter voorkoming van de hete peper op de huid of in de ogen. de peper kan ook direct bij het vlees.

dan op een sudderpit, ik gebruik het petroleumstelletje, een uurtje of 2 laten sudderen.

de paprika in stukken snijden en bij het vlees doen, er zitten als het goed is ongeveer 5 à 6 paprika's in een zakje.

alles weer een half uurtje laten pruttelen, dan 4 dl. heet water erbij doen en de 2 zakjes goulashkruiden, weer een uurtje laten

sudderen.

de goulash is dan klaar, als het nog iets te dun is, gewoon wat binden met allesbinder, tot de gewenste dikte is bereikt.

deze goulash kun je natuurlijk serveren met rijst of macaroni, maar zelf vind ik het heerlijk met gekookte krieltjes in de schil en een lekkere salade.  als de tijd er weer voor is, dan eet ik het graag met verse doperwtjes.

EET SMAKELIJK  

Omhoog