Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.589 bezoekers 182 leden Log in

ASPERGES, GEKOOKT


GEKOOKTE ASPERGES

voor grote eters reken ik altijd 500 gram asperges per persoon, grasboter, 2 gekookte eieren per persoon, 350 gram nieuwe aardappels per persoon, 2 jamlepels vegeta per pond , wat takjes krulpeterselie

was de asperges goed , en zorg dat ze niet breken, schil ze en snijd ongeveer 2 tot 3 cm van de eindjes af, je voelt zelf of ze houterig zijn of niet, bij goede asperges is 2 cm genoeg.

doe de geschilde asperges even in een natte schone theedoek en leg ze in de groentelade van uw koelkast.

zet de schillen en eindjes op in water met vegeta en kook deze ongeveer ¾ uur, na een half uur zet je de aardappels op, zeef de bouillon en doe de geschilde asperges in de bouillon en kook deze ongeveer 20 minuten. ondertussen kook je de eieren, ik wacht tot het water kookt,  prik de eieren even in aan de bolle kant, daar zijn makkelijke prikkers voor. smelt tegelijkertijd de boter, niet laten bruisen, alleen maar smelten.  als de eieren er in gaan, ongeveer 8 minuten, laat ze schrikken, warme water eruit, ijskoud water in het pannetje, meteen daarna uitnemen, anders zit je met koude eieren. pel ze en prak ze, doe het in een schaaltje en garneer met een toefje peterselie.

haal de asperges heel voorzichtig uit de pan, liefst met een schuimspaan en een lepel om de asperges te ondersteunen en leg ze op een langwerpige schaal, je kunt wat van de geprakte ei er over strooien en wat takjes krulpeterselie.

EN WAT U OOK DOET, GOOI DE BOUILLON WAARIN DE ASPERGES GEKOOKT ZIJN NIET WEG, AF LATEN KOELEN , IN VRIEZEN EN BEWAREN TOT U ASPERGESOEP MAAKT, OF WEER ASPERGES KOOKT.

serveer ze met de botersaus, geprakte eieren en de nieuwe aardappels

er zijn mensen die het lekker vinden er ham bij te eten, neem dan in ieder geval dikker gesneden beenham, heb je een keurslager, dan zal de ham waarschijnlijk met de hand afgesneden worden.

als je na de asperges nog iets wilt serveren als toetje, dan zijn aardbeien natuurlijk het beste, koop de asperges bij een aspergeboerderij, die verkopen ook de heerlijkste aardbeien, daar kan geen supermarkt tegenop.

EET SMAKELIJK

 

Omhoog