Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

871.079 bezoekers 182 leden Log in

CHAMPIGNONRAGOUT MET RIJST


CHAMPIGNONRAGOUT MET RIJST

ingrediënten: 1 bakje champignons, 1 ons goede ham, 1 bosje stone leeks of lente-ui, 1 ui, 2 tenen knoflook, ¼l. room, ½ glas droge witte wijn, chili knoflookolie, 25 gr.croma, pikante paprikapoeder, 100 gram bospaddestoelentapenade, vegeta of peper en zout, pandan rijst of een mix van pandan en notenrijst, allesbinder. voor de garnering nog wat bieslook of peterselie.

kook de rijst in 8 minuten giet af, en laat ze zonder vuur 20 minuten staan, ondertussen:

maak de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes, verwarm een wok doe daar de olie en croma in en wanneer deze verhit zijn, doe er de champignons in, blijf roeren tot al het vocht verdwenen is en de champignons beginnen te bruinen.

doe er dan de fijngesnipperde ui en fijngehakte knoflook  bij en blijf roeren tot de ui glazig is, voeg er de kruiden bij en blus af met de wijn.

verwarm de room en giet die er al roerend bij, en laat  de saus iets inkoken.

proef en breng eventueel nog wat op smaak,  snij de ham in stukjes, was de stone leeks of lente ui en snij daar  ringetjes van, en dan met de tapenade bij de champignons doen goed, doorroeren, en eventueel nog wat binden met allesbinder.

maak een rand met de rijst en schep de ragout in het midden, garneer met wat gesneden bieslook of peterselie.

je kunt hier nog een frisse tomatensalade bij serveren, eet smakelijk. 

Omhoog