Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.328 bezoekers 182 leden Log in

AUBERGINES GEVULD MET ZEEVRUCHTEN


AUBERGINES GEVULD MET ZEEVRUCHTEN

INGREDIENTEN:

3 middelgrote aubergines, 1¼ theelepel zout, ½ tl cayennepeper,½ tl zwarte peper, 150 gr.bloem, 2 eieren, losgeklopt, 1½ kop paneermeel en olie om te frituren, b.v.zonnebloem of maisolie

voor de vulling heb je nodig:

45 gr.boter of margarine, ik gebruik blue band, 1½ kop cajungroente, een mix van bleekselderij, ui en rode paprika, ½ tl citroenpeper, ½ tl cayennepeper, 1 tl zoete paprikapoeder, 125 gr. gekookte hollandse garnaaltjes, stellendammertjes, 125 gr. sint jakobsschelpen, of extra garnaaltjes, ook 125 gr., 100 gram krab, mag suremi zijn, maar dan de chunks , geen staafjes, die zijn meestal droog, 3 gesneden lente uitjes, allesbinder, 1 theelepel tomatenpuree 2½ dl. room, witte peper.

schil de aubergines, halveer ze in de lengte en met een lepel tot op 1 cm van de rand uithollen. het vruchtvlees zouten en in een zeef doen, er een bordje op zetten en daar een zwaar blik op zetten, er zal vocht uitkomen, dat moet, ongeveer een ½ uur laten staan.

dan afspoelen laten uitlekken en fijnsnijden.

in een pan de boter verhitten en al roerend cajungroente en auberginevlees fruiten. kruiden met citroenpeper, cayennepeper en de paprikapoeder.

garnalen, sint jakobsschelpen, grofgesneden krabvlees, lente uitjes, tomatenpuree en room al roerend toevoegen, binden met de allesbinder tot ragoutdikte en met peper en eventueel zout op smaak brengen, 10 minuten laten sudderen, warm houden.

auberginehelften droogdeppen en bestrooien met cayennepeper en zwarte peper. door de bloem wentelen en de overvloedige bloem afschudden. de aubergines eerst door de geklopte eieren, dan door het paneermeel wentelen.

de aubergines op een matig vuur goudgeel frituren. goed laten uitlekken met de zeevruchtenragout vullen en serveren met citroenschijfjes en vers wit stokbrood, of wat nog lekkerder is, met maisbrood, veel gegeten in de cajunkeuken.

EET SMAKELIJK 

 

 

Omhoog