Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.296 bezoekers 182 leden Log in

RUNDERREEPJES MET KRIELTJES EN GROENTE, GESTOOFD.


?

ingredi?nten:

ongeveer 400 gram geschrapte krieltjes,

2 grote rode paprika's,

100 gr.mager gesneden ontbijtspek,

300 gr.runderreepjes provencale,

1 netje sjalotjes,

1 bosje stone leeks of lente-uitjes,

1 prei,

2 tenen knoflook,

½spaanse peper

,¼ pakje croma,

flinke scheut chili-knoflookolie,

vegeta of bouillonpoeder,

2 volle eetlepels italiaanse kruiden, vers gesneden of diepvries van daregal.

 nog 2 dl.warm water,

en een flinke kop diepvrieserwtjes.

smelt de croma in een gietijzeren braadpan, en doe er een flinke scheut olie bij, bak de fijngesneden ontbijtspek lichtbruin en voeg er de runderreepjes bij? en? de in 4en gesneden sjalotjes ,laat een uurtje of 2 sudderen op het laagste pitje, of zoals ik op het petroleumstelletje. als het iets te droog wordt doe je er het warme water bij.

dan de gehalveerde krieltjes en de doperwtjes?in de pan en weer een half uurtje laten sudderen.

daarna de?fijn gesneden spaanse peper, met of zonder zaadjes, hoe pikant wil je het hebben, de uitgeperste knoflook, de kruiden, de vegeta, en de in stukken gesneden paprika, je kunt ze net zo groot of klein maken als je wilt, ik doe sliertjes van een ?cm breed en ongeveer 3 cm lang, dan weer een uurtje lekker sudderen en op? het laatst de klein gesneden prei en stone leeks of lente uitjes erbij, nog een half uurtje sudderen en dan is het klaar. proef nog even of er voor jouw smaak genoeg zout of peper bij zit, voor iedereen is dit anders, voor ons was het zo precies goed.

serveer het in diepe borden en je kunt dit met of zonder stokbrood eten, liefst wit en heel vers, je kunt er zo heerlijk de bouillonachtige jus mee op deppen, smullen, eet smakelijk.?

?

Omhoog