Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.511 bezoekers 182 leden Log in

STOOFPEERTJES van OMA SAARTJE


OMA SAARTJES DRANKZUCHTIGE PEERTJES.

ingrediënten: ongeveer 10 tot 14 gieser wildeman stoofpeertjes, 1 citroen, kaneel, 6 grote eetlepels suiker, ½ fles rode wijn, groot wijnglas rode port.

de peertjes schillen, kroontje eraf, steeltje laten zitten , en de peertjes heel laten, met een dunschiller het geel van de citroen af halen, in een flinke pan de peertjes doen, het geel van de citroen erbij, de wijn, ik neem altijd droe rooi van de supermarkt a.h., de port, ook gewoon slobber van de supermarkt, de suiker en wat kaneel.

even laten koken, en dan een uurtje of 3 laten pruttelen, goed de deksel op de pan, want anders verdampt het vocht en koken ze droog, pas hier voor op, liefst op een sudderpit.

op het laatst als de peertjes gaar zijn, kun je nog even het vocht wat laten inkoken, het wordt dan wat stroperig, echt smullen.

dit is een recept van mijn moeder, de peertjes van haar zijn onovertroffen.

om het extra lekker te maken doet zij er dikwijls nog een glaasje grand marnier door als het klaar is, de alcohol van de wijn en port zijn allang verdwenen na het lange koken, dat is al na een minuut of 7 weg, maar als je g.m.. toevoegt als het al klaar is, dan zit daar natuurlijk wel alcohol in, dit even voor als er kinderen mee eten.

Omhoog