Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.243 bezoekers 182 leden Log in

UIENCONFITUUR


UIENCONFITUUR

ingrediënten: 6 grote, liefst zoete uien, 250 gr. suiker, 5 cl.azijn, 1½ dl.rode wijn, ½ glas rode port, 15 gram bakboter, peper en zout.

maak de uien schoon en snij er kwarten van, dan niet te dunne  ¼ ringen.

bak de boter lichtbruin, en doe er de uien bij, laat deze glazig worden, doe er dan  wat peper en zout bij en de suiker, dan 30 minuten laten pruttelen, met de deksel erop. wel opletten dat het niet aanbrandt, af en toe even met een houten lepel roeren.

dan de azijn en de wijn erbij, ook de port, en dan zonder deksel in laten koken, tot het vocht nagenoeg is verdwenen.

iets vocht blijft er in, maar als de confituur is afgekoeld, is dat gelei. de confituur iets laten afkoelen en in schone met heet water omgespoelde potten doen, als ze is afgekoeld kan de deksel op de potten en kun je het in de koelkast bewaren.

dit blijft zeker 3 tot 4 weken goed. het is heerlijk bij paté en vlees, stukje afsnijden, beetje confituur erop en smullen maar.

leuk voor een amuse, stukje wildzwijnpaté op een amuse lepel dan een frutje uienconfituur erop, mmmm!

 

Omhoog