Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.545 bezoekers 182 leden Log in

WOKKEN MET TAPENADE


ingrediënten:

300 gram provencaalse runderreepjes, een halve aubergine, een halve courgette, 1 grote rode paprika, 2 uien, 1½ volle eetlepel mediterane tapenade, 3 eetlepels chili-knoflookolie, 2 eetlepels olijfolie, 1 pond kleine krieltjes, gekookt met wat vegeta of zout, gewoon in de schil koken, alle vitamines blijven bewaard, en ook de smaak.

en 3 tenen knoflook

doe de chili-olie in de wok en laat die goed heet worden, doe er het vlees bij laat het lekker bruin bakken, gooi af toe goed om, en bak tot het vocht uit het vlees verdampt is.

dan de grof gesneden uien erbij en de fijn gehakte knoflook, even aanbakken, dan de in reepjes gesneden paprika er in, weer goed omgooien, vanuit de pols, het is even een handigheidje.

de courgette in halve maan plakjes snijden, ook in de pan doen en de aubergine in kwart plakjes, ongeveer 3 à 4 mm dik.

goed blijven omgooien, als de groente gaar is, niet te gaar, het mag best nog een beetje beetgaar zijn, kijk even wat je zelf het lekkerste vind.

dan de krieltjes even halveren, en hup in de pan, samen met de tapenade.

dan is het al klaar, de 2 eetlepels olijfolie die je nog over hebt, gebruik je als het geheel te droog wordt, tijdens het bakken, meestal na de aubergine mag het erbij.

dit gerecht heb je in een half uurtje op tafel, gelijk serveren en op eten, eet smakelijk

Omhoog