Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.512 bezoekers 182 leden Log in

APPELCAKE VAN MARIANNE


 

APPELCAKE VAN MARIANNE

ingrediënten:

2 1/2 appel, braeburn, 2 eetlepels custard, 8 eetlepels suiker,, 1 1/2  pak koopmans boerencakemix, 6 eieren, 300 gram boter, 2 citroenen, 

 1 borrelglaasje grand marnier of cointreau, 1 sinasappel, 1 theelepeltje kaneel, bakpapier en 2 eetlepels honing

schil de citroenen liefst met een dunschiller, alleen het geel van de schil, en doe dit in een fijnhakker, ik heb b.v. een prrt, prrt, de moulinette, samen met 6 eetlepels suiker, goed fijnhakken, het moet zich vermengen met de suiker, doe het in een bakje en gebruik 1/3 van het geheel voor de cakemix, de rest kun je rustig weken bewaren afgesloten, in de koelkast.

maak de cakemix volgens de gebruiksaanwijzing, doe de citroenpasta erdoor, en steek de oven aan, 150 graden, verwarm goed voor.

schil de appels en snijd dunne schijfjes van de kwarten en doe de custard, 2 eetlepels suiker en de kaneel door elkaar.

neem een ovenschaal, ik gebruik een rechthoekige lasangaschaal van 18 bij 27 cm, bekleed die met bakpapier, neem een rechthoekig vel maak vier knipjes en vouw het in de schaal, laat ongeveer 1 cm boven de schaal uitsteken.

doe er de cakemix in en steek de appelschijfjes er in, maak rijtjes, lekker dicht bij elkaar, ze mogen best een klein beetje uitsteken.

schuif het in de voorverwarmde oven, en laat ongeveer 1 uur op 150 graden bakken

doe ondertussen van het sap van de sinasappel, de rasp van de schil van de sinasappel, de honing en de likeur in een pannetje en verwarm deze, niet laten koken.

als de cake klaar is ongeveer 10 minuten laten rusten, dan gaatjes prikken met een vork, ik doe er meestal een stuk of 50 keer in prikken.

giet er dan het sinasappelmengsel overheen, goed verdelen over de hele cake.

af laten koelen, en dan kun je het er makkelijk uithalen aan het bakpapier en op een schaal doen, laat het bakpapier rustig zitten.

vouw het open en de cake is klaar om te snijden, met een scherp broodmes, en smullen maar. 

 

Omhoog