Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.327 bezoekers 182 leden Log in

HAMBURGER, maar dan anders


ingrediënten:

voor 6 hamburgers 1 groot blik smac van unox, 3 grote zoete uier, croma, 6 vloerkadetten, ketchup, hot of mexican van heinz.

 

pel de uien, snijd ze in de lengte doormidden , nog een keer doorsnijden, zo krijg je kwarten, dunne ringen snijden en bakken in  een beetje croma. goed laten bruinen, ze moeten geod gaar zijn, dan worden ze ook wat zoeter.

de smac in 12 plakjes snijden, het makkelijkste is: eerst in 2 stukken snijden , dan nog een keer doorsnijden, en dan per stuk 3 plakjes snijden, dan kun je het beter verdelen, en zijn alle plakjes nagenoeg gelijk.

bak de plakken smac in wat croma, niet te veel, als de plakken lekker knappend gebakken zijn, leg ze even op de warme uier, en snijd de broodjes door en bak de binnenkant even in de pan.

leg de broodjes op een bord leg er 2 plakjes smac per broodje op, een flinke schep gebakken uieen en wat ketchup.

klap het broodje dicht  en je hebt een heerlijke hamburger, wij vinden ze smakelijker dan echte hamburgers, maar dat is persoonlijk.

je kunt er natuurlijk ook nog een blaadje sla en een  plak tomaat  op leggen, dan is het toch nog een klein beetje gezond.

voor de broodjes neem ik altijd vloerkadetten van A.H. er staat op de verpakking, dat je ze nog moet afbakken, maar dat is helemaal niet nodig, gewoon zo gebruiken, ze zijn heerlijk vers.

de zoete uien koop ik ook bij A.H. per 4 stuks in een netje.

dit is echt smullen als je eens trek hebt in junkfood, b.v. voor de zaterdagavond, de kinderen zijn hier meestal ook gek op.

Omhoog