Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.257 bezoekers 182 leden Log in

KIPSTOOFPOTJE


KIPSTOOFPOTJE

ingrediënten; flinke scheut olijfolie, 1 ons mager gerookt ontbijtspek, 4 kipfiletjes, 1 grote ui, ½ bolletje verse knoflook, 1 rode paprika, ½ winterpeen, 2 schijven van 1 cm. knolselderij, 1 ons chorizo, 5 tasty toms tomaten, klein blikje tomatenpuree, 2½ dl. warm water, ½ spaanse peper, 2 jamlepels vegeta, bosje lente-ui, een kilo gekookte, liefst in de schil, aardappelen.

 

gooi een flinke scheul olijfolie in een liefst gietijzeren braadpan, met anti-aanbaklaag, goed heet laten worden en de klein gesneden

ontbijtspek bruin laten worden, lichtbruin, daarna de in stukjes gesneden kipfilet erbij, goed om blijven roeren met een houten lepel.

als de kipfilet gaar is, de grof gesnipperde ui en knoflook er bij doen, je hoeft geen velletjes van de knoflook af te halen, gewoon alles meesnipperen.

dan de paprika snijden, de winterpeen in stukjes, de knolselderij idem, snipper de spaanse peper, snijd de chorizo klein, evenals de tomaten, die mogen grof, en alles in de pan, omscheppen met de houten lepel..

voeg er de vegeta opgelost in het warme water bij, dan een kwartiertje met de deksel erop lekker laten pruttelen.

doe er dan de tomatenpuree bij, de in stukken gesneden aardappelen en de in stukken gesneden lente-ui bij, nog ongeveer een kwartiertje laten pruttelen op een heel laag vuurtje. laat dan een kwartiertje met de deksel erop staan, en je kunt het op tafel zetten, een heerlijk stoofpotje, en als je een mooie pan hebt zoals ik, gezellig geel, dan kan hij zo op tafel.

met diepe borden dekken en lepel en vork, en serveren met een soeplepel. je kunt er ook nog vers grof bruin brood bij serveren, of een ander lekker brood  b.v. uit het middelandse zee gebied.

EET SMAKELIJK.

Omhoog