Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.531 bezoekers 182 leden Log in

Bosnische gevulde paprika's


Bosnische gevulde paprika's

men neme: 15 kleine rode paprika's ,500 gram rundergehakt, 300 gram gekookte koude (pandan)rijst, 6 jamlepels vegeta, 2 mespuntjes piri-piri, 8 tenen knoflook, 1 zoete ui, 1 ei, ½ liter water, 3dl.milde olijfolie, 140 gram tomatenpuree, 2 vleestomaten, 1 takje salie, 1 takje rozemarijn, een paar takjes thym, 1 bekertje crème fraiche, grof bruin stokbrood.

zorg dat je echt kleine paprika's hebt, ze zijn hier wat moeilijk te krijgen, ik haal ze zelf op de markt in rotterdam, de smaak is zoveel lekkerder, en het ziet er leuker uit. was de paprika's en snijd de steel er voorzichtig uit, houd de paprika heel, ga met een vinger in de paprika en krab met je nagel de zaadlijsten los, schud de paprika leeg, dit is even een vervelend werkje, maar het is het waard!

meng het gehakt, het ei, de rijst, 2 jamlepels vegeta, en 2 uitgeperste teentjes knoflook. vul hiermee de paprika's, nog steeds voorzichtig, houd ze heel! maak van de tomaten 15 kapjes, snijd met de schil rondjes uit de tomaat iets groter dan de openingen van de paprika's, en schuif die weer heel voorzichtig in de opening van de paprika, zodat die geheel afgesloten zit , wat er over is van de tomaat, snijd je klein en gooi je in de pan.

doe nu het water, de olie, de fijngesneden ui en knoflook, de tomatenpuree, en de rest van de kruiden in een grote, liefst gietijzeren pan, de pan hoeft niet hoog te zijn maar wel groot in diameter. breng alles aan de kook en laat lekker een half uurtje pruttelen, doe er dan de paprika's bij, en laat alles nog eens 1½ uur zachtjes koken, haal dan even de paprika's eruit, ook de takjes kruiden, en laat het vocht even inkoken, tot je de smaak goed vindt, voor iedereen is dat verschillend, leg de paprika's in een schaal en overgiet ze met het vocht, de olie zal gaan scheiden, maar dat hoort erbij!je kunt dit gerecht vantevoren klaarmaken, maximaal 1 dag, als het afgekoeld is zet je het afgedekt in de koelkast, en je warmt het op, bv.in de oven, afgedekt met aluminiumfolie, of afgedekt met huishoudfolie in de magnetron. serveer het met grof bruin stokbrood, en een schaaltje crème fraiche, geef er diepe borden bij, je doet de paprika op het bord, en doe er wat saus over en op de paprika een theelepeltje crème fraiche, de bedoeling is, dat je lekker met het stokbrood in de saus doopt, dit is echt bourgondisch eten, dus gezellig met vrienden, en een lekker glaasje wijn erbij, dit mag best een beetje zware rode wijn zijn. Eet smakelijk, en laat even weten in het gastenboek, wat je er van vond!

Omhoog