Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.260 bezoekers 182 leden Log in

ditjes en datjes


Allereerst wil ik jullie vertellen, dat bijna al mijn recepten vegeta bevatten, voor wie niet weet wat dit is, ik heb het leren kennen door mijn Bosnische vrienden, en ik kan niet meer zonder. Vegeta is een soort bouillonpoeder met kruiden en is per 250 gram, 500 gram of 1000 gram verkrijgbaar bij de Turkse Toko's, bij ons in Zierikzee sinds kort bij de toko aan de Balie, laatst zag ik de vegeta voor het eerst in een nederlandse winkel, de Sligro, je hebt er wel een pasje voor nodig, maar als je er geen hebt, misschien ken je iemand met een bedrijf, die hebben vaak van die pasjes,zo doe ik het ook!

in m'n recepten komt ook piri-piri regelmatig voor, dit is verkrijgbaar in vloeibare vorm en als poeder, ik gebruik altijd de poeder. ik koop dit altijd op de markt in Rotterdam, bij een kruidenstalletje, gewoon in plasticzakjes van 50 gram, thuis doe ik dit in een glazen potje over. maar als er een goede toko in de buurt is, of een markt met speciale kruidenkramen, dan probeer je het natuurlijk eerst daar!

ook harissa, van het merk le Flambeau, zullen jullie in mijn recepten terugvinden. dit is een tube met een tomaten-peper pasta, erg pikant, dus gebruik eerst een klein beetje, proef, en kijk dan of er nog wat bij kan, dit is naar ieders smaak anders! ook dit koop ik bij de toko, neus daar eens goed rond, je koopt er zoveel lekkere buitenlandse dingen, en vaak veel goedkoper dan bij onze supermarkten!

een Amuse is een klein hapje, wat je aan het begin van een diner serveert, als voorproefje van een geslaagd diner. er bestaan speciale amuse-lepels om de éénhaps hapjes op te serveren, heel erg leuk , maar je kunt ze ook op een mooie schotel opdienen, de smaak is het belangrijkste, al wil het oog natuurlijk ook wat!

je leest vaak dat ik een jamlepel vegeta gebruik, hier zie je een theelepeltje, een jamlepel en een duitse koffielepel, die zijn groter dan onze theelepeltjes, je kunt nu zelf zien welke lepel te gebruiken.

het ligt een beetje aan je type bestek, maar vaak is het de desertlepel die er het dichtste bij komt.

Omhoog