in m'n recepten komt ook piri-piri regelmatig voor, dit is verkrijgbaar in vloeibare vorm en als poeder, ik gebruik altijd de poeder. ik koop dit altijd op de markt in Rotterdam, bij een kruidenstalletje, gewoon in plasticzakjes van 50 gram, thuis doe ik dit in een glazen potje over. maar als er een goede toko in de buurt is, of een markt met speciale kruidenkramen, dan probeer je het natuurlijk eerst daar!
ook harissa, van het merk le Flambeau, zullen jullie in mijn recepten terugvinden. dit is een tube met een tomaten-peper pasta, erg pikant, dus gebruik eerst een klein beetje, proef, en kijk dan of er nog wat bij kan, dit is naar ieders smaak anders! ook dit koop ik bij de toko, neus daar eens goed rond, je koopt er zoveel lekkere buitenlandse dingen, en vaak veel goedkoper dan bij onze supermarkten!
een Amuse is een klein hapje, wat je aan het begin van een diner serveert, als voorproefje van een geslaagd diner. er bestaan speciale amuse-lepels om de éénhaps hapjes op te serveren, heel erg leuk , maar je kunt ze ook op een mooie schotel opdienen, de smaak is het belangrijkste, al wil het oog natuurlijk ook wat!
je leest vaak dat ik een jamlepel vegeta gebruik, hier zie je een theelepeltje, een jamlepel en een duitse koffielepel, die zijn groter dan onze theelepeltjes, je kunt nu zelf zien welke lepel te gebruiken.
het ligt een beetje aan je type bestek, maar vaak is het de desertlepel die er het dichtste bij komt.