Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.323 bezoekers 182 leden Log in

WOKKEN MET KIPFILET


WOKKEN MET KIPFILET

ingrediënten: 2 kipfilets, 3 sweetbites, kleine puntpaprika's, oranje, bosje lente-uitjes of stone-leeks, een blik tomatenblokjes met basilicum, 2 rode uitjes, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels bruchetta al pomodoro, dit is een kruidenmix die je even moet aanmaken met 6 eetlepels warm water en 3 eetlepels olijfolie, 2 jamlepels vegeta., milde olijfolie.

de bruchetta kun je gewoon bij de supermarkt kopen, zelfs xenos heeft het, gewoon in potjes, het is ook heerlijk op een vers stukje stokbrood bij de borrel.

snijd de kipfilet in dunne plakjes , en verwarm enkele lepels olijfolie in de wok, goed warm en als de olie goed heet is, de filet er in, met een houten spatel roeren, tot de kipfilet gaar is, dit duurt maar  enkele minuten, houdt het vuur hoog.

doe er de vegeta en bruchetta bij, nog even om husselen en in een schaal doen. dan de in reepjes gesneden sweet bites, kun je ze niet krijgen, neem dan maar een rode  paprika, met wat olie in de pan, als  die half gaar is de gesnipperde ui en knoflook er bij, laten garen en dan het blik, ½ l., tomatenblokjes met het sap er bij, dan even laten inkoken, al roerend, als het wat dik geworden is, de kip in de pan, goed doorwarmen, en het gerecht is al klaar. wil je het wat rijker en voller vqn smaak maken, kun je er nog een eetlepel crème fraiche door doen.

heerlijk met rijst of met een vers stokbrood.

zonder de crème fraiche en met bruine rijst, heel geschikt voor het south beach dieet of voor diabetici.

Omhoog