Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.327 bezoekers 182 leden Log in

GOULASH volgens mamma's recept*


GOULASH

ingrediënten: 4 eetlepels chiliknoflookolie, 250 gram gerookt mager ontbijtspek, aan één stuk, 850 gr. magere riblappen, 3 uien, 4 flinke knoflooktenen, 2 jamlepels vegeta, 2 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels chilipoeder, 1 zakje goulashkruiden van knorr, 2 grote rode paprika's, 1 kopje room.

snijdt het ontbijtspek eerst in plakken van ongeveer een ½ cm en dan in reepjes, zet de braadpan, liefst een gietijzeren met anti-aanbaklaag doe er de chiliknoflookolie in en laat die heet worden, doe de spek er in en al roerend met een houten lepel laat je die lichtbruin worden.

het rundvlees in dobbelsteentjes bij het spek doen en rondom bruinbakken. snijdt de uien in grove blokjes , snipper de knoflooktenen en doe dit bij het vlees. ongeveer 20 minuten laten sudderen, dan de vegeta, paprikapoeder, chilipoeder en de in reepjes gesneden paprika erbij.

een zakje goulashkruiden met water mengen en bij het vlees doen, dan nog ongeveer 1½ uur op een laag pitje laten pruttelen, wel af en toe om roeren met een houten lepel. als het vlees goed gaar is, het moet smelten in de mond, dan de verwarmde room erbij.

als het nodig is kun je de goulash nog een beetje binden met allesbinder, serveren met b.v. rijst en doperwtjes of met een frisse salade en aardappelpuree

Omhoog