Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.558 bezoekers 182 leden Log in

WOKKEN


WOKKEN

ingredienten: 1 kipfilet per persoon, 4 sweet bites, kleine oranje puntpaprika's, 1 rode ui, 2 knoflooktenen, groot, chiliknoflookolie.

1 theelepel vegeta, of bouillonpoeder, maar het lekkerste is vegeta, te koop bij elke goede tokO.

dit is eigenlijk een heel eenvoudig recept, makkelijk te maken, en zo klaar, want je moet dit gerecht roerbakken, alle smaken en vitamines blijven er dan ook in.

snijdt de kipfilet eerst in de lengte door, en dan in de breedte in dunne plakjes en bak ze in een anti aanbak wok in de chiliknoflookolie, je gooit er een flinke scheut in. zorg dat je de kip met een houten spatel af en toe omroert, het vuur mag hoog staan. was de sweet bites en snijdt ze in de lengte in repen. als de kip klaar is, de sweet bites erbij. maak de rode ui schoon, snijdt de boven en onderkant er af, doormidden, en dan in de lengterichting van de uirokken in reepjes. als de sweetbites half gaar zijn de ui er bij en de in plakjes gesneden knoflook.

als alles gaar is de vegeta erbij, of op smaak maken met eigen kruiden en dan opdienen.

je kunt dit met rijst, gebakken krieltjes of gewoon met kruidenstokbrood eten, echt lekker en gezond.

voor mensen die het south beach dieet volgen, natuurlijk zonder rijst aardappelen of brood, het is heel geschikt voor dit dieet, zorg wel dat je chiliknoflookolie op basis van olijfolie is, en niet van zonnebloemolie. 

Omhoog