Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.257 bezoekers 182 leden Log in

RATATOUILLE*


RATATOUILLE

ingrediënten: 1 aubergine, 1 courgette, 1 grote rode paprika, 1 grote ui, 4 tenen knoflook, 1 eetlepel italiaanse kruiden, vers gesneden of van daregal uit de diepvries van albert heyn, wat vegeta of peper en zout, chiliknoflookolie en milde olijfolie, en een blik gesneden tomatenblokjes met basilicum, polpabella van grand italia.

snijd alle groenten in blokjes, maar houd ze apart, je moet ze apart bakken.

doe een scheutje chiliknoflookolie en een scheutje milde olijfolie in de bakpan, en begin de aubergineblokjes te bakken, af en toe even om roeren met een houten lepel, als ze klaar zijn even in een schaal en dan de courgetteblokjes bakken weer even wat chiliknoflook olie en milde olijfolie in de pan en weer om en om roeren tot ze gaar zijn ook deze gaan in de schaal.

weer wat olie in de pan, dan de paprika, als die half gaar is, de knoflook en uien erbij.

als het helemaal gaar is, niet te lang, mag best een beetje beetgaar zijn, het moet geen prut worden, dan de tomatenblokjes erbij en de italiaanse kruiden , geen gedroogde kruiden gebruiken, dat is echt zonde.

alles in de pan en even om en om scheppen, en het is klaar om op te dienen. je kunt de ratatouille eten als groenten, of met stokbrood gewoon vegetarisch.

je kunt deze ratatouille ook koud eten 's zomers bij de barbeque.

p.s.mocht het soms wat weinig lijken, op de foto, dat komt omdat het portie van mijn moeder er al af is. soms als ik wat kook, dan bel ik haar, dat ze een lekker portie kan komen halen, ze is mijn grootste fan!

Omhoog