Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.328 bezoekers 182 leden Log in

CAKE MET CITROEN EN CHOCOLADE met een TIK


CAKE MET CITROEN EN CHOCOLADE met een TIK

ingredënten: 1 pak koopmans boerencake, 200 gram boter, zelf neem ik graag grasboter, 4 eieren, grote, en een flinke schep citroensuiker, chocolade met kleine stukjes hazelnoot, ongeveer 5 reepjes, ik neem het merk van a.h., die zitten in celofaan bijelkaar verpakt, een scheut room en een scheut grand marnier of cointreau.

de citroensuiker maak je met de fijnhakker, ik gebruik de moulinette, want die is 800 watt en maakt alles mooi fijn.  je haalt met de dunschiller het geel van de citroen, 2 citroenen om precies te zijn, die schillen gaan in de fijnhakker samen met 6 volle eetlepels suiker. goed fijn hakken en in een potje doen, je hebt nu genoeg voor 3 cakes. het laat zich goed bewaren in een afgesloten potje in de koelkast.

maak de cake volgens recept en doe er tijdens het mixen de citroensuiker bij.

tijdens het afkoelen van de cake, ik doe de mijne in een tulbandvorm, want dat staat zo leuk, maak je de chocolade voor over de cake. eerst wat room en likeur in een pannetje, en dan de chocolade in stukjes, heel zacht laten smelten, pas op voor verbranden, dat mag absoluut niet, je kunt het desnoods au bain marie doen. laat de chocolade ietsje afkoelen, moet nog vloeibaar zijn, maar niet meer zo erg warm. dan giet je de chocolade over de cake, heel voorzichtig, zodat er zoveel mogelijk op de cake komt, en er niet afloopt.

goed laten afkoelen, kan ook op het laatst nog in de koelkast, de chocolade moet harden, en dan maar smullen.

maak je de cake in een gewone cake-vorm, snijd dan de cake een overlangs door, en doe ook wat van de chocolade  in het midden, plak weer op elkaar en de rest over de cake.

het is heel feestelijk en bijzonder lekker. je zult er veel complimenten over krijgen, en daar doen we het toch voor nietwaar? 

Omhoog