Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.257 bezoekers 182 leden Log in

GRIEKSE OVENSCHOTEL*


?

ingredienten:

6 nieuwe aardappeltjes, ik haal de premium bij ah,

een kleine courgette,

een kleine aubergine,

1 grote rode paprika,

1 grote ui,

2 tenen knoflook,

feta, een flinke plak,

vegeta of peper en zout,

olijfolie,

chili-knoflook olie,

croma, 50 gr,

1 klein blikje tomatenpuree, 70 gr.

300 gram runderreepjes provencale.

de aardappeltjes schoonschrobben, niet schillen, en in dobbelsteentjes snijden. verwarm een braadpan, liefst met anti-aanbaklaag, en doe daarin 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel chili-knoflook olie en de croma, als de olie en boter verhit zijn, dan de blokjes aardappel erin, goed om en om scheppen met een houten lepel of spatel. doe er dan 2 jamlepels vegeta bij op peper en zout naar smaak.

de ui grof snijden, de knoflook fijnhakken en bij de aardappeltjes doen.

snijd ondertussen de courgette en aubergine in dobbelsteentjes, een dobbelsteen is precies de goede maat, en de paprika klein.

doe in een andere pan, ik gebruik een anti-aanbak wok, lekker diep, ideaal,????????? 2 eetlepels olie, en 1 eetlepel chili-knoflookolie en bak het vlees hierin lekker bruin. doe er dan de groenten bij en schep om en om. op het laatst als het nog niet helemaal gaar is de tomatenpuree erbij, en dan alles doorelkaar mengen?, en in een ovenschaal doen, verkruimel de feta er boven en zet nog een half uurtje op 150 graden in het midden van de oven. heerlijk met of zonder stokbrood, een lekker glas rode wijn en prettig gezelschap.

EET SMAKELIJK

Omhoog