Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.257 bezoekers 182 leden Log in

KAPUCIJNERS MET PIKANT RUNDVLEES


KAPUCIJNERS MET PIKANT RUNDVLEES

ingredienten: 650.á 750 gram , b.v.riblappen, in blokjes gesneden, 400 gr.mager ontbijtspek, in niet te dunne reepjes, snijd ze zelf, als je ze gesneden koopt zit er altijd een bijsmaak aan,½ pakje croma, 5 eetlepels olijfolie, vegeta of peper en zout, 5 grote uien, 1 flinke eetlepel sambal badjak, geen andere, piccalilly, zilveruitjes,3 teentjes knoflook, eventueel wat allesbinder, 4 liter blikken kapucijners, fans van heel pikant, zoals ik, doen er nog een theelepeltje gebroken chili bij.

 

neem een grote liefst gietijzeren braadpan, en doe hier de croma in, wacht tot die bruin is, en dan het rundvlees er in, lekker om en om bruin bakken, dan op een laag pitje, 2 jamlepels vegeta erbij of peper en zout naar smaak, de sambal badjak, 2 grof gesneden uien,3 teentjes fijngesnipperde knoflook , het vlees moet minstens 3 uur lekker sudderen op de allerlaagste sudderpit, af en toe even met een houten lepel omroeren, zodat het niet aanbakt.

ondertussen bakjes maken met de piccalilly, zilveruitjes, 1 gesnipperde ui, rauw,. dan de spek in 2 eetlepels olie bakken, net knapperig, niet te donker bakken, deze ook in een bakje. snijd 2 uien grof en fruit ze in 3 eetlepels olie, en dan ook in een bakje.

maak de blikken kapucijners open, en laat ze uitlekken in een vergiet, zelf spoel ik ze af met warm water.

als het vlees klaar is, en de jus is nog iets te dun, dan een klein beetje allesbinder gebruiken om te binden, en doe dan de kapucijners erbij, voorzichtig om en om scheppen met een houten spatel, zorg dat de kapucijners heel blijven, verwarm alles goed.

doe alles in een grote schaal, en serveer het met de bakjes ui, gebakken ui, zilver uitjes, spekjes en piccalilly er om heen.

men noemt dit wel een hollandse rijsttafel, vanwege alle bijgerechten.

dit is een hoeveelheid voor 4 á 5 grote eters, ben je zoals wij maar met 2 personen, neem dan de helft van de bijgerechten, maar dezelfde hoeveelheid vlees, vries de helft in, en de volgende keer ben je lekker snel klaar met je kapucijners, je hoeft dan alleen de bijgerechten maar te maken, en de kapucijners open te maken of wat ook lekker is, je eet het gewoon 2 dagen, doe dan de helft van het vlees en de bij gerechtjes en 2 blikken kapucijners, de volgende dag gebruik je de rest, lekker makkelijk en 2 dagen een heerlijke maaltijd.

je kunt er natuurlijk nog een lekkere frisse salade bij maken, er zijn ook mensen die er gebakken aardappelen bij maken, maar dat is natuurlijk net wat je zelf lekker vindt, wij eten de peulvruchten i.p.v. de aardappelen, maar vind je het lekker, kook dan de dag ervoor wat extra aardappelen, en bak wat er over is bij de kapucijners.

EET SMAKELIJK.

Omhoog