Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

895.931 bezoekers 182 leden Log in

BOERENOMELET*


BOERENOMELET*

ingrediënten: voor 2 personen 4 eieren, flinke scheut room, peper, zout, 1 ons gesneden gerookt ontbijtspek, klein blikje smac, paar aardappeltjes van de dag ervoor, ½ rode paprika, een ui, bosje lente uitjes, als het een groot bosje is dan een ½ bosje, wat diepvries erwtjes met worteltjes, ongeveer 1½ kopje, olijfolie, mild of chiliknoflook olie .

 

snijd de paprika in stukjes, en  fruit aan met wat olie, in de anti aanbak pan, als ze bijna gaar is de gesnipperde uien erbij, en als alles gaar is  de in stukjes gesneden bos uitjes erin, die hebben maar heel even nodig. doe alles  in een schaal.

snijd de ontbijtspek in reepjes en bak ze even aan, dan de in blokjes gesneden smac, een beetje bruin bakken, op het einde  de erwtjes en worteltjes erbij om te garen.

bak daarna de blokjes aardappel bruin en doe ze ook in de schaal,  alles voorzichtig omscheppen met een houten spatel.

de pan goed omspoelen en drogen, de eieren kloppen met peper, zout en de room. wat olie in de pan en de helft van het eiermengsel er in en even bakken, als de boven kant nog wat vloeibaar is de helft van de vulling op de helft van de omelet, de omelet omklappen en nog even laten garen, ondertussen de oven aanzetten , de omelet op een ovenbestendige schaal storten, hou het heel , in de oven zetten en de volgende omelet bakken met de rest van de vulling, heb je 2 mooie grote pannen, dan kun je ze tegelijk bakken.

dit is een gerecht wat alles bevat, aardappelen, vlees en groenten, dus eigenlijk hoeft er niets bij, maar wil je er toch stokbrood bij eten, b.v. lekker grof bruin stokbrood, dan is de hoeveelheid wel geschikt voor 3 à 4 personen, het hangt natuurlijk ook van de eters af, zijn het grote of kleine eters.

je kunt de vulling ook vooraf maken en in de koelkast bewaren, warm de vulling dan wel even op, b.v. in de magnetron, of nog even de pan in!

EET SMAKELIJK.

 

Omhoog