Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.590 bezoekers 182 leden Log in

TAGLIATELLE MET SAUS EN KIP


TAGLIATELLE met LEKKERE SAUS EN KIPBLOKJES

ingrediënten: 2 kipfilets, 1 grote ui, 2 à 3 teentjes verse knoflook, bosje stone leeks of lente-uitjes, chili-knoflookolie, milde olijfolie, ¼ crème fraiche, ¼ room, 1 glas witte wijn, daregal ingevroren italiaanse kruiden, diepvriesvak a.h., allesbinder, groene of rode tagliatelle,peper en zout of vegeta, basilicumolie.

 

snijd de kipfilets in 1 cm dikke stroken, daarna in zo dun mogelijke plakjes, neem een wokpan, liefst anti-aanbak, en verwarm 3 eetlepels chili-knoflookolie,  en bak de kip lichtbruin, haal de kip  uit de pan en doe er 3 eetlepels olijflie in en bak de klein gesneden ui en uitgeperste knoflook   . zijn ze gaar, dan de kip erbij, de zout en peper, of vegeta, de italiaanse kruiden , de crème fraiche, de room en de wijn erbij. goed doorroeren en verwarmen, mag rustig heel licht koken. doe er de klein gesneden stone leeks of lente uitjes bij en breng op dikte door er allesbinder bij te doen, goed roeren, maak het niet te dik, het moet geen prut worden, is het iets teveel, dan wat room of wijn bij doen, de saus moet een beetje aan de lepel blijven hangen.

dit kun je rustig enkele uren vantevoren klaarmaken, vlak voor het eten de tagliatelle koken in ruim water, met vegeta of wat zout en basilicum olie, een flinke scheut, ongeveer 3 eetlepels. als de tagliatelle gaar is, even afspoelen met heet water, en gelijk opdienen, je kunt de saus apart opdienen, maar je kunt ook de saus door de tagliatelle scheppen, en zo opdienen, je voorkomt dan dat de tagliatelle gaat plakken, wil je het toch apart doen, dan een beetje basilicum olie door de tagliatelle roeren.

Omhoog