Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.328 bezoekers 182 leden Log in

SATEHSAUS van MAMMA


MAMMA'S SATEHSAUS:

ingredienten: 4 dl. water, een potje,350 gr., pindakaas met stukjes noot van a.h.,4 eetlepels ketjap manis, 2 jamlepels sambal oelek, als je een wat mildere saus wilt is 1 lepel genoeg, je kunt later de saus altijd iets heter maken., 4 teentjes knoflook, 3 eetlepels gembersap, 1 theelepel laos, 3 flinke eetlepels bruine suiker, flinke scheut room, naar smaak, allesbinder.

verwarm het water tot tegen het kookpunt, doe er de ketjap, sambal, gembersap, laos, suiker en uitgeperste teentjes knoflook bij en roer met een houten lepel goed door. voeg er dan de pindakaas bij, en weer heel goed roeren, en tegelijk weer wat verwarmen. je kunt de saus beter niet aan de kook laten komen, dan wil hij nogal eens schiften! enkele minuten doorroeren, en laten binden.

dan de saus nog wat aanmaken met room, en binden met de allesbinder. meteen het vuur uit en op een koudplekje zetten. de saus kun je makkelijk enkele dagen in de koelkast bewaren, wel natuurlijk in een afgesloten koelkastdoos, en eerst goed laten afkoelen voor het in de koelkast gaat.

wat ik over heb van de saus , doe ik in de pindakaaspot en zet ik in de vriezer, als ik dan plotseling sateh wil maken, dan heb ik de saus al klaar, b.v. bij een barbecue, hoeft niet speciaal sateh te zijn, smaakt ook heel goed bij ander vlees. 

EET SMAKELIJK!!!!!! 

Omhoog