Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.145 bezoekers 182 leden Log in

ZALMMOUSSE


ZALMMOUSSE

INGREDIËNTEN: 5 blaadjes gelatine, ½ dl.droge witte wijn, 1 blik rode zalm nettogewicht ong. 440 gram, 1 bekertje crème fraîche 125 gr. 1 eetlepel. citroensap, vers natuurlijk, 4 eetlepels mayonaise, zout, versgemalen peper, tabasco of een beetje cayenne peper, 2 eetlepels zalmkaviaar, potje, 6 soufflépotjes, voor garnering wat veldsla aanmaken met dressing, en wat gehalveerde cherrytomaatjes en wat takjes dille of anders peterselie 

 

in een kom met ruim koud water gelatine ongeveer 10 minuten laten weken. in een steelpan wijn met ½ dl.water aan de kook brengen. gelatine goed uitknijpen. van vuur af al roerende in wijnmengsel laten oplossen. laten afkoelen. zalm afgieten. vel en graatjes verwijderen. in diep bord zalm fijnprakken. in kommetje crème fraîche losroeren. aan gelatinemengsel toevoegen: zalm, crème fraîche, citroensap en mayonaise. door elkaar roeren. op smaak brengen met zout peper en enkele druppels tabasco. soufflépotjes omspoelen met koud water. zalmmengsel erover verdelen. in koelkast in minstens 2 uur laten opstijven. je kunt dit ook een dag vantervoren klaarmaken. voor het maken van het bord, met een mes zijkanen van de mousse lossnijden van vormpje. bordje op het vormpje leggen. samen keren, even schudden, en zalmmousse op bord laten glijden. wat blaadjes veldsla erom heen draperen en voor de kleur wat tomaatjes rondom leggen. een  klein frutje zalmkaviaar op de mousse, en afmaken met een takje dille, en voilá!!

vind je het wat duur om zalmkaviaar te gebruiken, dan garneer je de mousse b.v. met een donkere liefst ontpitte olijf!

serveren met wat warme toost en boter. eet smakelijk.

Omhoog