Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.327 bezoekers 182 leden Log in

CEVAPCICI, Bosnische Worstjes


CEVAPCICI

ingredienten: 500 gr. lamsgehakt, 500 gr. rundergehakt, als er geen lamsgehakt te koop is, neem dan 1 kg. rundergehakt,  het gehakt moet het liefste een beetje rul zijn, niet te fijngemalen, b.v. A-H. heeft wat rul gehakt, 1 losgeklopt ei, 1 theelepel oregano, 1 theelepel zout, 1 theelepel paprikapoeder, 4 uitgeperste teentjes knoflook,een fijngehakt rood pepertje, 3 eetlepels bouillon , kun je van een blokje maken, of om het helemaal goed te doen van vegeta, een kruidenmix van de balkan.

meng alle ingredienten door elkaar en maak er worstjes van iets dikker dan een vinger en vingerlang. laat ze dan opstijven in de koelkast. als je ze later nodig hebt kun je ze invriezen, anders bak je ze, het lekkerste is op de barbeque, maar ook in een grilpan gaat het uitstekend!

serveer de cevapcici met dun gesneden rauwe ui-ringen en Ajvar, een soort rode pasta van paprika, ui en tomaat, te koop in alle toko's en zelfs bij A.H. heb ik het gezien. Xenos heeft tegenwoordig de turkse variant, heet ook gewoon ajvar, maar is iets pikanter, eerlijk gezegd voor mijn smaak nog lekkerder. waar je ook komt op de Balkan, zo wordt het gegeten, het is zo'n beetje de specialiteit van Bosnië, dus eet smakelijk.

Omhoog