Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.145 bezoekers 182 leden Log in

IJSBERGSLA, ROERGEBAKKEN


ROERGEBAKKEN IJSBERGSLA

ingrediënten: 1 krop ijsbergsla, 5 eetlepels chili/knoflookolie, 1 theelepel vegeta, 4 teentjes knoflook, 8 sjalotjes, een paar druppels balsamico-azijn.

verwijder de buitenste bladen van de sla, en snijd de top en de onderkant eraf.  de rest van de krop sla vierendelen, en in repen van ongeveer 2 à 3 cm. snijden.

goed wassen, gelijk losmaken, en goed drogen.

maak de sjalotjes schoon en snijd ze in vieren, pel de teentjes knoflook en maak er schijfjes van.

verwarm de olie in een anti-aanbakwokpan, en doe de sjalotjes en de knoflookschijfjes in de olie, op een zacht vuurtje en roerend met een houten lepel of spatel laten garen tot ze zacht en glazig zijn, de rokjes van de sjalotjes mogen los raken.

 als de rest van het eten binnen 5 minuten klaar zal zijn, de vegeta en de sla in de pan doen en voortdurend roerend ongeveer 5 minuten laten garen en warm worden. in de schaal doen en er enkele druppels balsamico-azijn doorroeren.

heerlijk bij nieuwe aardappeltjes in de schil.

eet smakelijk.   

 

Omhoog