Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.328 bezoekers 182 leden Log in

PAASSALADE


PAASSALADE

ingrediénten: 1 zak veldsla gewassen bij ah, 1 rode ui, ½ rode paprika, ½ gele paprika, 4 kwarteleitjes, geroosterde pijnboompitten of geroosterde zonnebloempitten. ik doe de pijnboompitten altijd even zelf roosteren, in een klein scheutje olijfolie of chili-olie met knoflook, 8 plakjes ontbijtspek en een zakje stone-leeks, verkrijgbaar bij de a.h. waar alle verse kruiden hangen in de koeling bij de groente en fruit, twee  teentjes knoflook.

voor de dressing heb je nodig: 1 eetlepel honing, 3 eetlepels azijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepeltje zaanse mosterd, 2 theelepeltjes italiaanse kruidenmix, in het vriesvak van a.h. merk daregal. meng al deze ingrediénten en je hebt een heerlijke dressing , die je enkele dagen in de koelkast kunt bewaren.

leg een kwartier voor je de salade aanmaakt, de veldsla in wat water met ijsblokjes, wordt ze lekker knapperig van.

dit kun je 's morgens al doen:

de stone leeks wassen en in stukjes van ongeveer een cm snijden. 

de paprika in dunne reepjes snijden, ongeveer 3 cm bij ½ cm en licht bakken in olijf of chili olie met knoflook, bij de olie kun je ook wat dunne plakjes knoflook meebakken, wel op een heel laag vuurtje het mag niet bruin worden, alleen beetgaar laten worden.

rooster de pijnboompitten

maak de dressing

leg de ontbijtspekplakjes tussen 2 vellen keukenpapier, zorg dat ze vrij liggen, niet op of aan elkaar, er gaan precies 8 plakjes op een keukenrolvel. leg dit in de magnetron en nu komt het, hoeveel vermogen heeft uw magnetron? de mijne 800 watt en de plakjes spek hebben bij mij een streepje minder dan 3 minuten nodig om mooi knapperig te worden, laat ze daarna afkoelen.

snijd de ui in kwart en snijd er dan dunne reepjes van, bewaar even in een diepvrieszakje in de koeling

kook de kwarteleitjes hard en leg ze dan in koud water.

20 minuten voor het eten leg je de sla in het water met ijsblokjes , 5 minuten voor het eten zwier je de sla droog en doe ze in een mooie ruime liefst glazen schaal. doe de dressing erbij naar smaak en schep voorzichtig om en om doe er nu de paprika met de knoflookschijfjes, de stone-leeks en ui bij en weer voorzichtig omscheppen, garneer de salade met de doormidden gesneden kwarteleitjes en de reepjes spek, strooi er de pijnboompitten over en zet op tafel. lekker is ook om op het bord er nog wat gemalen parmezaanse kaas over te strooien. 

Omhoog