Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.589 bezoekers 182 leden Log in

KAASFONDUE


KAASFONDUE

ingrediënten: 350 gr. zaanlander pikant, 350 gr.leerdammer, 3 dl.droge witte wijn, 1 eetlepel kirsch, koop zo'n proefflesje bij de slijter, 1 teen verse knoflook, potje zachte groene pepertjes, 1/8 room, allesbinder, diverse soorten lekker brood of stokbrood.

in een pan op een laag vuur de wijn verhitten, niet koken, ondertussen de kaas grof raspen, als de wijn warm is, de kaas er  beetje bij beetje bij doen, al roerende met een houten lepel, dan de enigzins verwarmde room toevoegen, kun je gewoon in de magnetron doen, maar pas op dat het niet overkookt. dan de kirsch er bij en een teen knoflook erboven uitpersen en als alles goed warm is en samengesmolten tot een homogene massa, dan kun je indien nodig de kaasfondue binden met wat allesbinder, voorzichtig, niet teveel tegelijk, je kunt er beter nog wat bij doen, dan dat het te dik wordt.

op het laatst doe je er de uitgelekte groene pepertjes bij, voor een maaltijd met kleintjes, de pepertjes weglaten, of een apart schaaltje voor de kinderen. doe er eens wat extra lekker brood bij, b.v. pikante crispy mais, haal ik bij de warme bakker, maar moet je dezelfde dag eten, misschien kun je het invriezen, experimenteer maar, of stokbrood, wit of lekker grof bruin, een moutstok of pain de boulogne. en geef er een lekkere salade bij, kijk eens bij de paassalade, die zal ik van de week op de site zetten.

doe alles in een kaasfondue pan en zet het op het verwarmingsplaatje met een onderzetter op tafel.

eet smakelijk!

 

Omhoog