Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.257 bezoekers 182 leden Log in

GROENTESOEP UIT OMA'S KEUKEN


GROENTESOEP UIT OMA'S KEUKEN

ingrediënten: 300 gram soepvlees, 500 gr. rundergehakt, 1 ei, 1 zakje gehaktkruidenmix a.h., 1 blik tomatenblokjes met basilicom van grand italia, 700 gr. boerensoepgroente a.h. ½ spaanse peper, takje rozemarijn, wat verse thijmblaadjes, 40 gram croma, vegeta of bouillonblokjes, 4 liter water, 1 ui, 1 teentje knoflook, zo dik mogelijke vermicelli.

 

neem een heel grote soeppan en laat de croma even bruinen, doe er dan de heel klein gesneden soepvlees in, ook al is het gesneden, toch zelf nog even heel heel klein snijden. met een houten lepel het vlees om en om bruin laten worden. doe er dan de fijn gesneden ui, het teentje geperste knoflook en de spaanse peper en de kruiden in de pan. nog even laten mee bakken en dan de vegeta of de bouillonblokjes en het water erbij en zogauw het water kookt op een sudderpitje lekker 2 uur laten trekken.

het gehakt aanmaken met de gehaktmix, hier zit al paneermeel in, en het ei, en kleine gehaktballetjes maken, deze bij de bouillon doen.

als de bouillon klaar is kan de soepgroente erbij, snijd nog wel even de stukken peen in kleine stukjes, de soepgroente is heerlijk maar de grote stukken peen, die gaan bij mij eerst onder het mes!

kook de soepgroente niet te lang, kook ze niet kapot, het moet herkenbaar blijven. ondertussen kook je de vermicellie , ik kook die altijd apart, dan zie je beter hoeveel je nodig hebt en de soep wordt niet onnodig gebonden.

als de vermicellie gaar is spoel je die even af in een vergiet, en doseer voorzichtig in de soep.

ik had zelf nog wat gekookte aardappelen van dezelfde avond over, en die heb ik in blokjes in de soep gedaan, het maakt de soep nog meer een maaltijdsoep.

de soep is klaar, nu smullen, serveer met lekker brood, probeer eens wat apart brood van de warme bakker of van ah, die heeft ook heel lekkere broodsoorten, vers afgebakken in de winkel. succes.

Omhoog