Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.295 bezoekers 182 leden Log in

KALFSLAPJES MAMMA MIA


KALFSLAPJES MAMMA MIA

voor 2 personen:

350 gram magere kalfslapjes, 1½ ui, 3 tenen verse knoflook, 1 pakje croma of de vloeibare, schijnt beter te zijn voor je gezondheid, 4 takjes citroenthijm, vegeta, wat piri-piri poeder, naar smaak, wij houden van pittig, een half borrelglaasje citroenlikeur, flink wat grove zaanse mosterd ,een scheut slagroom en wat allesbinder.

smeer het vlees ruim in met mosterd, en doe in een afgesloten zak in de koeling, ongeveer 2 uur. neem een liefst gietijzeren braadpan en bruin de boter, doe het vlees er in en bak ze om en om bruin.snijd de ui in kwart ringen, hak de knoflook, en doe alle ingredënten bij elkaar, behalve natuurlijk de room en de allesbinder! voeg er wel nog een flinke eetlepel mosterd aan toe.laat dit op een sudderpitje ongeveer 3 uur pruttelen, kijk af en toe even, als er te weinig vocht is, doe er dan een beetje bouillon bij. na 3 uur is het vlees zo mals als boter, en de saus al lichtgebonden door de uien, doe er wat slagroom bij, je kunt deze wat voorverwarmen in de magnetron, om schifting tegen te gaan, en bindt de saus tot hij zo dik is als jij lekker vindt! je kunt dit van te voren klaarmaken b.v.als je gasten krijgt, maar wacht met binden tot vlak voor het eten!

Omhoog