Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.522 bezoekers 182 leden Log in

Zeekraal van Carlos


ZEEKRAAL van CARLOS

de zeekraal eerst heel goed wassen in ijskoud water, en de eventuele harde stukjes verwijderen, ook de bruine stukjes 

verwarm de pan met wat milde olijfolie, niet te veel, het moet niet druipen van het vet, of wat ik tegenwoordig veel gebruik, chiliknoflookolie, dat geeft een lekkere pittige smaak aan de zeekraal, en doe er een klein gesneden ui in, laat de ui langszaam al roerende, met natuurlijk weer een houten lepel, glazig worden, voeg er dan de uitgelekte zeekraal bij, wat vers gemalen zwarte peper en roerbak dit geheel enkele minuten, de heerlijke smaak van dit eenvoudige gerecht zal je verbazen.

ik serveer de zeekraal graag bij gebakken vis, met krieltjes, een heerlijke combinatie, maar natuurlijk ook bij vlees of schelpdieren smaakt de zeekraal verrukkelijk.

de pan die ikvoor het roerbakken van de zeekraal gebruik, is een wok met steel en anti aanbaklaag! een fijne zware uitvoering.

Omhoog