Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.296 bezoekers 182 leden Log in

GARNALEN IN KNOFLOOKSAUS


GARNALEN IN KNOFLOOKSAUS

men neme voor 4 personen:

750 gr.tijgergarnalen, bij AH in diepvries, rauw gepeld,

1 liter slagroom,

2 theelepeltjes piri-piri,

krulpeterselie naar smaak,

vegeta of peper en zout naar smaak,

1 citroen,

1 ui,

6 grote tenen verse knoflook,

allesbinder(honig),

milde olijfolie wil je het heel lekker maken,

dan een glas droge witte wijn erdoor, dan kun je dat minderen op de room.

zorg dat de garnalen ontdooid en uitgelekt zijn. snipper de ui en pers de knoflook uit, doe wat olie in een b.v. wokpan met steel, neem anders een grote koekepan met anti aanbaklaag, doe de ui en knoflook in de pan, en laat deze onder voorzichtig roeren met een houten lepel, glazig worden. Doe er dan al de even in de magnetron verwarmde slagroom bij, de piri-piri, en de vegeta, deze koop je bij de toko, de verwarmde witte wijn, en laat dit onder het roeren indikken tot ± 2/3, haal met de lepel steeds langs de randen de ingedikte saus weg en roer dit door de rest.als de saus wat is ingedikt, proef dan en maak af naar smaak! bindt de saus met de allesbinder en doe er de fijngehakte peterselie door, niet te veel, de saus moet niet groen worden, bewaar 4 toefjes peterselie voor de garnering, bak de garnalen kort op een hoog vuur, als ze mooi roze zijn, dan zijn ze gaar, bak je ze te lang, dan worden ze taai, roer voorzichtig de garnalen door de saus.Dien op in een liefst bruine geglazuurde overschaal, en garneer met de toefjes peterselie, en de citroen in 8 partjes gesneden.Serveer er tomatenrijst en b.v.zeekraal bij, voor de recepten hiervoor zie op de site.Verse eigen gemaakte frietjes zijn natuurtlijk ook lekker met bv.veldsla met lekkere zelfgemaakte dressing met spekjes!Eet smakelijk

Omhoog