Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.558 bezoekers 182 leden Log in

CREPES SUZETTE


Crêpes Suzette

ingrediënten:100 gram bloem, 1 ei, de rasp van 1 sinasappelschil, 2x30 gram boter,net zo veel melk als nodig is voor een dun beslag voor flensjes, 50 gram poedersuiker, het sap van 1 sinasappel, 3 flinke eetlepels grand marnier, en nog een scheut, wodka om te flamberen.

smelt 30 gram boter, echt alleen maar smelten, niet laten bruisen,doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden en doe daar in het ei, voorzichtig van uit het midden gaan roeren, en langzaam de melk erbij voegen, daarna de gesmolten boter, en de sinasappelrasp, zorg dat het een mooi glad beslag wordt.bak hiervan mooie dunne flensjes, als je een crêpe pan hebt, des te beter, trouwens ik zag ze bij de hema, te klein voor pannekoeken, maar ideaal voor crêpes. deze kun je vantevoren maken b.v. 's morgens.

doe nu de andere 30 gram boter, zacht graag, de grand marnier, de poedersuiker en de sinasappelsap bijelkaar, en roer goed door.

als je een lage flambeerpan hebt doe je het daar in, maar anders een goede anti aanbakbakpan, en bak dit zachtjes, tot het lichtbruin is doe er dan nog een scheutje grand marnier bij. vouw de crêpes in vieren, en doe ze in de pan, verwarm ze langzaam om en om en als alles goed warm is, en goed doordrenkt met het mengsel, dan doe je er een scheut wodka bij en flambeer het geheel. doe de flensjes op een bordje, voor iedereen een eigen bordje, en daar kun je eventueel nog een bolletje ijs bij doen, als er nog vocht in de pan zit, dan verdelen over de bordjes. een goede tip is, als je ijs hebt gekocht, maak dan direkt als je thuiskomt de bolletjes en vries die op een bordje in, zijn ze goed bevroren, doe ze dan in een diepvrieszak.

dit is een recept van mijn moeder, annet, mam hartelijk bedankt, we zullen er van smullen. 

Omhoog