Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.327 bezoekers 182 leden Log in

WILDSOEP


 

WILDSOEP

ingrediënten: 250 gr.wildpoulet, in december makkelijk bij de supermarkt te koop, ½ spaanse peper, stukje winterpeen, 1 ui, 1 laurierblad, enkele jamlepels vegeta, 3 knoflookteentjes, 50 gr. croma.

snijd het wildpoulet heel klein, snipper de ui en de knoflook, en doe de croma in de pan, wacht tot het bruin is en voeg het vlees toe, met een houten lepel roeren. als het vlees bruin is doe je er de ui , de spaanse peper en knoflook bij en bak alles terwijl je af en toe roert. laat nog een half uurtje op een heel zacht vuurtje sudderen, doe er de vegeta bij, ik doe 6 lepeltjes, het laurierblad en de winterpeen erbij. 

doe er het water, 2 liter, bij en laat het geheel ongeveer 2 uur trekken. vis er aan het einde de spaanse peper laurierblad en winterpeen uit, en proef of er misschien nog iets bij moet, peper of zout. deze bouillon kun je zo opdienen, maar leuker is om er nog een klein beetje garnituur in te doen, b.v. wat gesneden lente ui of wat rood en groene paprika snippers, de paprika kun je voor je ze in de soep doet in een bakpan met wat olijfolie beetgaar bakken. het rood met groen doet het natuurlijk wel leuk met de kerst!

de wildbouillon kun je makkelijk invriezen, alleen het garnituur doe je er pas vlak voor je de soep serveert erin.  

Omhoog