Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.511 bezoekers 182 leden Log in

smakelijk hapje voorafik heb m'n gasten deze week ook een voorgerechtje gegeven:

je hebt hiervoor nodig:

voor 4 personen 200gr.gerookte zalm, 1 klein bekertje crème fraiche, mayonaise, 1 tomaat, 2 hardgekookte eieren, sla, stone-leeks of lente ui, klein uitje,b. v. sjalotje, beetje citroensap, 4 blaadjes sla of wat bizondere sla ,dressing die je lekker vindt

neem 4 ontbijt bordjes en leg op elk bordje wat sla en besprenkel die met de dressing, daarop een ¼ tomaat en aan beide zijden een ¼ ei.

maak van de zalm 8 roosjes, vouw een plakje dubbel en rol het op duw het wat in vorm en je hebt een roosje zet 2 roosjes op een bordje.

maak een sausje van de crème fraiche, de mayonaise ½ om ½, snijd wat lente ui, en het sjalotje klein en doe dit samen met het citroensap en eventueel wat cayennepeper door elkaar en doe dit in een klein bakje, Xenos heeft snoezige kleine mini-schaaltjes, en zet dit schaaltje op het bordje. heb je toevallig wat aalbessen in huis, dat is natuurlijk altijd leuk als garnering.

maak van de rest van de stone-leeks of de lente ui nog wat leuke decoraties en steek 2 groene staafjes in elk schaaltje.
je kunt alles van te voren klaar maken, en op het laatste moment het bord opmaken! Eet smakelijk.

Omhoog