Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.590 bezoekers 182 leden Log in

GEFRITUURDE MOSSELEN met een zoet pikant sausje*


GEFRITUURDE MOSSELEN

ingrediënten: gekookte mosselen, de hoeveelheid ligt aan , hoeveel wil je er maken, mayonaise, ik gebruik altijd scharrelmayonaise van calvé, abrikozen jam, geen grote stukken erin, sherry, paneermeel, kerrie, hot of gewoon, wat je lekker vindt, sommige mensen kunnen niet zo goed tegen te pittige spijzen, 1 of 2 eieren, naar gelang de hoeveelheid, peper, zout, cayennepeper, eventueel een scheutje room.

zorg dat je mooie grote, en vooral hele mosselen hebt. klop het ei met peper, zout en cayennepeper los en doe daar enkele mosselen in, ik doe er meestal 10 tegelijk, vis ze er weer voorzichtig uit, en doe ze in een schaal, waar je een pakje paneermeel in hebt gedaan, neem een grote schaal, want je moet de mosselen voorzichtig omgooien, met schaal en al, zodat ze aan alle kanten goed gepaneerd zijn. haal ze uit de schaal en leg ze op een schaal of bord. ga zo door tot alle mosselen gepaneerd zijn. zorg dat de frituurolie of vet op 180 graden verwarmd is, en bak hierin de mosselen, zodat ze niet aan elkaar blijven plakken, dus niet te veel tegelijk, je moet het mandje een beetje bewegen, zodat ze goed los van elkaar komen.

maak ondertussen een sausje van de mayonaise, de abrikozenjam, sherry en kerrie, ik doe 2 eetlepels mayo op 1 eetlepel jam, 1 eetlepel sherry en een theelepel kerrie, je kunt net zoveel maken als je wilt, maar houd deze verhoudingen ongeveer aan, met de room kun je de saus zo dun of dik maken als je zelf wilt.

ik heb de mosselen ook wel eens aan een saté-prikker geregen, ongeveer 8 aan een stokje, iedereen kreeg dan een stokje met een klein kommetje saus.

dit is een lekker borrelhapje, of b.v. een leuk voorgerechtje, weer eens wat anders.

probeer dit eens uit, en verras je familie, vrienden of kennissen, en vooral jezelf.

je kunt de voorbereidingen enkele uren van te voren doen, het paneren, de saus, je hoeft dan alleen nog te frituren, je staat dan niet te lang in de keuken als je gasten hebt, en je zet ze toch iets  bizonders voor.

EET SMAKELIJK.

   

Omhoog